cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
19°

Els hotelers i Cort, en deute amb el Mónaco

El Consistori deixà l'hostal de l'Arenal amb reformes a mig fer i el propietari reclama indemnitzacions

El propietari de l'hotel Mónaco, Juan Manuel Ordinas, ha quedat sol. Encara espera alguna telefonada dels peixos grans del sector hoteler oferint-se a ajudar-lo. I encara és hora que l'Ajuntament l'indemnitzi de manera «justa» pels «danys» materials i les pèrdues econòmiques provocades al seu modest establiment turístic del carrer Gaspar Rullan, de l'Arenal. Ara, l'hotel Mónaco ni té transeünts, gràcies als seus «amics», ni tampoc pot obrir les portes per albergar turistes. Tot un hivern tancat.

Les làmpades que en un passat adornaven la sala d'estar ara estan trencades. A les parets hi ha els forats d'unes suposades instal·lacions que mai no s'arribaren a col·locar. Res queda de l'antiga barra de la recepció, ara convertida en runa, les restes de la qual continuen escampades per terra en el moment que Ordinas obrí la porta del seu Mónaco. Els cablatges elèctrics d'uns fluorescents que havien de substituir les làmpades es desprenen del sostre, a punt de caure. Les habitacions, buides de matalassos, no dirien mai que haguessin guardat turistes estrangers més «respectables» que altres «usuaris».

Aquest és el panorama que es trobà Juan Manuel el dia 14 de febrer, quan entrà al seu establiment en el moment que l'Ajuntament li entregà les claus del seu hotel, que durant tres mesos estigué a disposició del Consistori per fer-hi reformes. Aquests danys foren causats després que Cort decidís revocar, per les pressions dels hotelers de Platja de Palma, l'acord de llogar aquest establiment per acollir la quarantena de transeünts provinents de l'alberg Can Pere Antoni. El propietari explica que en el contracte de lloguer figurava una clàusula en què l'Ajuntament es comprometia a tornar l'hotel en les mateixes condicions en el termini d'entre 18 i 24 mesos, el temps que aquest emplaçament havia d'acollir els ususaris de l'alberg.

«Jo només sé que tenia un hotel i ara no el tenc», reivindica el propietari. Ell ha perdut 200.000 euros. Aquest era el tracte a què arribà amb el Consistori independentment del temps que li llogàs l'hotel. Ara es veu obligat a arreglar i a pagar els desperfectes d'unes obres inacabades que no són cosa seva i que l'Ajuntament no vol assumir. La situació està en vies de negociació, però per ara no hi ha acord. El tema pot acabar per la via judicial. Serà llavors quan el propietari no tindrà miraments i incrementarà el cost de les indemnitzacions. L'Ajuntament no puja dels 25.000 euros de compensació, mentre que Ordinas en reclama prop de 60.000. La indemnització que demana el propietari just respon als costos «mínims» per concepte de reparacions i les factures de tres mesos tant de llum, telèfon, com subministraments, a més de l'assegurança de l'hotel, el contracte de manteniment i les mensualitats dels tres mesos -període que l'hotel estigué tancat i a mans de Cort. Ordinas diu que només posar-lo a punt li costarà 25.000 euros. «Em sent com si m'haguessin violat el domicili, estic molt lluny de voler fer negoci d'això», diu Ordinas. Cort defensa que mai signà el contracte, però tingué les claus de l'hotel, hi féu unes reformes i hi ha un acord aprovat en junta de govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.