algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Uns 300 veïns exigeixen al Govern que acceleri la compra de Planícia

Catorze associacions del municipi subscriuen un manifest i recorden que «qui bada cau»

Els veïns de Banyalbufar han decidit mobilitzar-se perquè Planícia, la finca més emblemàtica del municipi, quedi finalment en mans públiques. Ahir, entorn de 300 persones van manifestar-se a la plaça de l'Ajuntament per reivindicar que el president del Govern balear, Francesc Antich, i la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, «accelerin els tràmits i donin les instruccions necessàries» perquè es formalitzi i executi, urgentment, l'adquisició de Planícia.

«Una vegada presa la decisió no hi pot haver, no hi ha d'haver, cap motiu o qüestió que representi un impediment per portar-lo a terme. Arribar tard a la cita seria imperdonable i una greu irresponsabilitat». Així constava en el manifest que va llegir a la plaça del municipi l'exregidora Bàrbara Bujosa. En total, 14 associacions socials i culturals del poble s'han adherit a aquesta reivindicació davant del temor que abans del 12 d'abril, el Govern no exerceixi el dret a retracte que li permeti comprar la possessió.

Aquestes entitats van voler recordar amb aquest acte tant al president balear com a la ministra que «qui bada cau». «Planícia per Mallorca» i «Antich-Madrid, conveni ja», van ser els lemes de les pancartes instal·lades a la plaça de l'Ajuntament i que van presidir la concentració, a la qual també es van unir membres del Grup Excursionista de Mallorca (GEM) i de la plataforma de Camins

Les darreres setmanes, el poble de Banyalbufar s'ha mobilitzat perquè la finca es faci pública abans de les eleccions generals, diumenge que ve. El batle Mateu Ferrà (Unió Mallorquina) fins i tot ha amenaçat de deixar el càrrec si no es fa efectiva l'adquisició.

El Consistori de Banyalbufar, així mateix, ha iniciat contactes per demanar a la resta d'ajuntaments de la serra de Tramuntana que els facin costat i s'adhereixin a la reivindicació.

De fet, alguns com el de Valldemossa ja han aprovat en sessió plenària demanar que el Govern exerceixi el dret de retracte sobre la finca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.