cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Llamazares promet a Palma impulsar un pacte contra la corrupción urbanística

El candidat d'Izquierda Unida (IU) a la presidència del Govern, Gaspar Llamazares, es comprometé ahir a Palma a impulsar durant la propera legislatura un gran pacte per la sostenibilitat del territori i contra la corrupció urbanística.

Llamazares, que participà en l'acte central de la campanya a Balears de la coalició Esquerra Unida-Els Verds (EU-EV), assegurà que, «si podem», exigiran mesures en aquest sentit com un codi ètic entre partits per suspendre els càrrecs públics imputats, un nou sistema de finançament municipal i un desenvolupament sostenible de la Llei del sòl.

Per aconseguir això, davant unes 500 persones convocades a la seu de l'ONCE, reclamà el vot a tots aquells que l'any 2004 feren «una transfusió roja al PSOE». Segons el líder d'IU, als socialistes «no els ha agradat la petita dosi d'esquerres que els hem donat durant aquesta legislatura» i, per això, lluiten ara per assolir una majoria absoluta que, avisà, quan el PSOE l'aconsegueix, «es creuen rics i fan una política de dretes».

Llamazares, en la intervenció amb més càrrega ideològica fins ara de la campanya, centrà així el seu discurs a defensar que la força que representa és l'única que farà possible impulsar vertaderes polítiques per acabar amb la precarietat laboral, augmentar la despesa social, els drets i els serveis públics, desenvolupar un model sostenible amb el territori i avançar cap a un Estat laic i republicà. «Les millors lleis del PSOE d'aquesta legislatura porten la marca d'IU», reiterà.

Tot i els seus retrets als socialistes, l'asturià deixà clar que aquests són els «companys adversaris que per qüestions electorals ara són deslleials» i, en canvi, «l'enemic» és la dreta representada pel PP. Entre d'altres coses, acusà els conservadors de mantenir discurs «feixista, homòfob i racista» perquè encara «no han romput el seu cordó umbilical amb el franquisme».

Llamazares assegurà tenir «molta il·lusió i esperança» perquè el 9 de març pensa «rompre tots els pronòstics i augmentar en molt el resultat» dels passat comicis tot i les «barreres» que té IU, com un sistema electoral «injust» que reparteix el seu vots en escons per al PP i el PSOE. Criticà així els debats televisius entre Zapatero i Rajoy, «un derbi fracassat» i es mostrà convençut també que aconseguiran rompre amb la barrera del «debat bipartidista que intenta fer recular el pluralisme democràtic i el canvi».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.