algo de nubes
  • Màx: 17.08°
  • Mín: 7.61°
17°

Nova agressió feixista al bust del batle republicà Antoni Garanya

Uns desconeguts ataquen la memòria del Fill Il·lustre del poble

La intolerància no entén de respecte i les agressions feixistes al bust del darrer batle republicà de Manacor, Antoni Amer Garanya, s'han tornat a repetir.

Durant la matinada de dissabte passat, uns desconeguts es van endinsar al recinte del col·legi públic Antoni Maura, ubicat al Passeig de Na Camel·la, on s'aixeca el bust del darrer batle republicà de Manacor i Fill Il·lustre del municipi, per perpetrar un altre atac feixista a la seva memòria.

En aquesta ocasió es van realitzar diferents pintades que resaven «Arriba España», «Viva España» i «Rojos Asesinos», al costat d'una esvàstica representativa del nazisme i un adhesiu de la bandera espanyola amb l'àguila imperial del règim franquista que apuntava un altre «Viva España». A més, els radicals també van pintar de negre la cara del batle republicà.

S'ha de recordar que el bust de Garanya es troba al col·legi Antoni Maura, més conegut com sa Graduada, ja que fou el mateix batle qui manà alçar a principis del anys 30 aquesta escola basant-se en l'ideari republicà de potenciar l'ensenyament.

Per la seva part, el portaveu del grup municipal PSM+Esquerra+Verds, Sebastià Gayà, apuntà que «és intolerable que en els temps que som encara hi hagi agressions feixistes patètiques d'aquest tipus», i lamentà que «en democràcia no puguem honrar la nostra gent. És una vergonya que aquests actes es continuin repetint per part d'una minoria radical i antidemocràtica». Gayà afirmà que «si les pintades s'haguessin fet contra altres, segurament ja s'haurien alçat altres veus de condemna».

Al moment de tancar l'edició, la Policia Local de Manacor continuava les investigacions per esbrinar l'autoria d'aquestes noves agressions feixistes a la memòria republicana que representa Garanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.