algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

Munar posa Cañellas en el lloc del president

A molts els degué passar pel cap ràpidament els vint-i-cinc anys d'autonomia que es complien ahir. Gabriel Cañellas va tornar al Parlament i ho va fer en el lloc del president del Govern. Qui ho va decidir així? Maria Antònia Munar, la que va ser la seva consellera i ara, després d'un llarg camí des d'aleshores, comanda a la Cambra autonòmica.

I on era Antich? Al costat d'ella, copresidint la Mesa d'un hemicicle molt especial perquè cap dels habituals era al seu lloc, i il·lustres 'diputats' ocupaven també els escons. Una ampla representació de la societat civil per commemorar un Estatut, que fa que molts d'ells poguessin ser allà.

Si Cañellas era el president d'un hipotètic Govern, aquell Executiu sí que hagués estat molt plural. Com a consellers tenia els expresidents del Parlament, Maximilià Morales, Antoni Diéguez, Joan Huguet, Cristòfol Soler -també del Govern- i Jeroni Albertí; l'expresident del preautonòmic Consell General Interinsular, Antoni Cirerol; el delegat del Govern, Ramon Socias; la batlessa de Palma, Aina Calvo; el comandant general de Balears, José Emilio Roldán; el president del Tribunal Superior de Justícia, Antoni Terrassa; i els portaveus parlamentaris, Rosa Estaràs, Joan Boned, Gabriel Barceló i Bartomeu Vicens.

I Matas? Ningú no l'esperava. I el Govern d'ara, el de veres? En els escons del PP. Hi havia consellers que no podien aguantar les rialles de veure's. I l'Església? Enmig, on el bisbe Jesús Murgui ocupava l'escó central, aquell que separa la dreta de l'esquerra i que és on sempre se situa UM. Al president d'aquests, Miquel Nadal, el posaren a la dreta, darrere el Govern.

Potser per no fer que ningú no se sentís incòmode tan fora de lloc, o no, la presidenta Munar els va fer un discurs de només cinc minuts, però sense oblidar-se dels espectadors d'IB3 i en el qual recordà aquells que es treballaren tot això d'ara als inicis de la democràcia, de manera especial, els que ja no hi són.

Un quartet de corda i el presidien l'entrada al Parlament, per on després començaren a circular les copes i els canapès, vertaders objectes d'atenció. Mentre, les autoritats signaven en el llibre d'honor de la Cambra per celebrar l'efemèride.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.