cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

«No vull tant que em coneguin com resoldre els problemes d'aquí»

Xavier Ramis (PSOE) reclama «poder legislatiu real» a la Cambra Alta

Xavier Ramis Otauza (1968) és el candidat per Mallorca al Senat del PSOE. S'estrena en la política estatal després de dur dues legislatures com a cap de l'oposició a l'Ajuntament d'Inca, en dura batalla contra l'incombustible batle del PP, Pere Rotger.

"No sou massa jove per anar a un 'cementeri d'elefants' com el Senat?
" (Riu). Ni som tan jove ni el Senat ha de ser un lloc on es vagin a jubilar els polítics, perquè deixam sense contingut una part molt important de l'Estat.

"I què hem de fer amb el Senat?
"S'ha de convertir en una vertadera Cambra de representació territorial. La reforma necessària, de la qual parlam tots i que fa temps que s'hauria d'haver envestit, li ha de permetre un poder legislatiu real.

"Tanmateix, aquesta reforma depèn del PP i del PSOE, i mai no s'arriben a posar d'acord.
"Els dos grans partits s'hauran de posar d'acord, però crec també necessari que s'impliquin totes les comunitats autònomes i els partits nacionalistes. Hauríem de deixar les lligadures dels partits per arribar a un gran consens del tipus de la Transició.

"Sampol diu que ell ha fet més en vuit mesos al Senat que la resta en 30 anys.
"És bo que hi hagi una nova candidatura nacionalista, però Pere Sampol és un senador elegit per tots els partits del Pacte i ha comès una errada encapçalant Unitat per les Illes al Congrés. Potser és legítim, però s'ha equivocat i hauria d'haver dimitit.

"Com ho fareu per donar-vos a conèixer entre els ciutadans?
"No vull tant que em coneguin com resoldre els problemes d'aquí. S'acusa els senadors actuals, especialment des d'alguna candidatura, de no fer feina suficient. Jo crec que no es veu precisament per l'estructura que hi ha ara.

"Rompríeu la disciplina de vot si consideràssiu que perjudicaria les Illes?
"Tots els partits tenen disciplina i evidentment no aniré amb la idea de votar en contra de les meves idees. No es donarà el cas.
"Què us agradaria aconseguir?
"Està clar que aconseguir un millor finançament, la principal necessitat del Govern de les Illes. Però amb un destí clar: millorar les hisendes locals i que repercuteixi en la sanitat, l'educació i les pensions.

"A Inca criticàreu molt Maria Salom per comptabilitzar el càrrec amb Madrid.
"Salom no podia ser regidora d'Hisenda a un ajuntament amb un gran deute i a la vegada portaveu adjunta en el Congrés. Jo vaig renunciar a ser gerent de Serveis Ferroviaris per ser un càrrec executiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.