algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Medi Ambient invertirà 18 milions en les obres de millora de torrents i depuradores

Els corrents d'aigua de la Part Forana rebran 2'9 milions pel seu complet condicionament

J.S. Manacor.

La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear, mitjançant l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental, aprovà en la seva darrera reunió l'inici d'expedients de contractació d'obres per valor de 18 milions d'euros, per a projectes de condicionament de torrents i millora i ampliació d'estacions depuradores d'aigües residuals.

Aquesta inversió es farà en 10 torrents de la Part Forana de Mallorca, on el Govern invertirà 2'9 milions d'euros i s'ha previst que l'actuació de la Conselleria sigui dins aquest mateix any, 2008. Els torrents en els quals s'actuarà serà a Solleric, en els trams d'Alaró i Sencelles; Molinet, a Artà; ses Salines; Xiclatí, a Son Servera; Sant Miquel, a Campanet; Major i Biniaraix, a Sóller; es Saragall a Llubí i finalment el torrent de Manacor.

Des de l'empresa pública dirigida per Damià Nicolau assenyalen que «les obres en aquests torrents consisteixen bàsicament en obres de fàbrica i reforç, i reconstrucció de murs».

En el cas de Manacor, s'iniciarà el cobriment del torrent al seu pas pel nucli urbà de la ciutat, una obra reclamada des de fa temps pels ciutadans del municipi.La inversió en depuradores recau bàsicament a fora de Mallorca. Així, 15 milions d'euros van destinats a les depuradores d'Eivissa, Sant Tomàs, Sóller, Artà, Ciutadella sud i Sant Antoni de Portmany.

Recordar també que la Conselleria de Medi Ambient, a través de l'ABAQUA, invertirà enguany gairebé 30 milions d'euros en la construcció i millora d'estacions depuradores d'aigües residuals, quantitat a la qual s'haurà d'afegir l'aportació del Govern central prevista en el conveni d'ambdues administracions sobre qualitat de les aigües. El conveni fixa, per al període 2008-2015, inversions a les Illes Balears per valor de 450 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.