algo de nubes
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 8.9°
16°

Només 6.000 persones veieren per IB3 el debat entre Salom i Garcias

Uns 145.000 espectadors de les Illes optaren, en canvi, pel futbol

Només 6.000 persones de mitjana van veure per IB3 el cara a cara electoral emès dimecres al vespre entre el candidat al Congrés pel PSOE, Antoni Garcias, i la cap de cartell del PP, Maria Salom. En aquell mateix moment, 145.000 espectadors de les Illes miraven el futbol en un altre canal.

La xifra representa un 1,3% d'audiència mitjana entre les 21.45 hores i les 23.10 hores. És a dir, només un de cada cent ciutadans de Balears que mirà la tele durant aquell moment veié el debat. La xifra de teleespectadors és molt inferior a la mitjana d'audiència que té la cadena autonòmica i lleugerament menor a la que obtingué el debat a quatre de divendres passat (8.000 espectadors, un 2,4% de l'audiència).

L'organització del cara a cara, pactat entre el PP i el PSOE, costà al voltant de 30.000 euros, segons diverses fonts. Part del cost s'ha d'atribuir al fet que el programa es fes des del Parlament, una exigència del PP.

En total, foren 33.000 ciutadans els que, en algun moment del debat, sintonitzaren IB3. El moment en què més espectadors el veieren fou a les 22.28 hores, quan 13.000 persones (un 2,9% de l'audiència) van poder observar com Maria Salom explicava el posicionament dels populars sobre l'habitatge.

A banda d'IB3, també retransmeté el cara a cara Televisió de Mallorca, que no disposa de mesuradors d'audiència.

El programa més vist en aquella hora fou el partit de futbol de la Copa del Rei entre el Barça i el València, que reuní 145.000 espectadors a Balears, un 34,5% de l'audiència.

Les crítiques

El candidat del PSIB, Antoni Garcias, assegurà que no entén les crítiques al cara a cara que han fet les dues candidatures que no hi foren convidades, Unitat i EU-EV. Segons el socialista, les dues forces que participaren al debat representen el 80% de l'electorat. Amb tot, advertí que el PP només volia que hi hagués debat a dos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.