muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El PP titlla «d'atemptat» el traçat de la ronda nord que defensa el PSOE

Els socialistes diuen que «els tècnics, i no ells», decidiran el disseny

«El disseny de ronda que proposa el PSOE és un atemptat al nostre disseny de ciutat compacta, i està generant alarma entre els ciutadans». Així es referí ahir el regidor d'Urbanisme d'Inca, Bartomeu Seguí, al projecte de ronda allunyada de la ciutat que plantejarà el PSOE, a través d'una moció al ple que se celebrarà demà, i que segur que farà pujar la tensió entre ambdós partits a Inca.

Seguí recordà ahir que el disseny de la ronda nord actual es consensuà amb el Departament d'Obres Públiques del Consell de Mallorca i, fins i tot, es van fer canvis davant de les al·legacions que proposaren els tècnics a la passada legislatura. «El disseny que proposa ara el PSOE és només una excusa per no executar la via en aquesta legislatura i castigar els ciutadans d'Inca», va dir, i recordà que «fa 25 anys que tenim aquesta ronda i refer-la per complet pot generar reivindicacions jurídiques».

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Inca presentà, ahir, una exhaustiva comparativa sobre els dos models de ronda, amb la qual s'entén que el traçat alternatiu afectarà 67 parcel·les més que l'actual, consumirà 16.776 metres quadrats més de territori i suposarà haver d'expropiar 22 xalets més. En aquest sentit, Seguí recordà que, a més, el traçat allunyat suposa passar per zones com ses Cimenteres o el Puig de Roure. «Crearà zones que no seran ni rústiques ni urbanes i que es convertiran en focus de rates i de fems», advertí el tinent de batle, Rafel Torres.

El portaveu del PSOE, Xavier Ramis, per la seva banda, negà ahir haver-ne fet cap «disseny definitiu». «L'itinerari el definirà el Consell i, personalment, m'agradaria que aquesta ronda es fes. Aquesta proposta no és cap maniobra per no fer la inversió sinó fruit dels nervis i de la demagògia del PP per justificar la seva inoperància en matèria urbanística abans de les eleccions», explicà, i lamentà que «el PP no sigui capaç de cercar el consens amb aquesta infraestructura».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.