algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Nadal avisa que comença «una nova etapa» on UM «sempre parlarà clar»

Considera «irracional» construir en rústic com permet la llei Carbonero

El president d'Unió Mallorquina, Miquel Nadal, en relació al canvi posició decidit pel seu partit respecte a la llei d'habitatge impulsada pel Govern, avisà ahir que a Balears «ha començat un nova etapa política» on UM «sempre parlarà clar».A través d'un comunicat, Nadal oferí «compromís» i «consens» per tractar les polítiques d'habitatge, però mantingué la seva radical oposició al projecte que ja es tramita en el parlament quan es considera que no hi ha «necessitat de reflexionar sobre una mesura irracional com és construir en sòl rústic».

El líder d'UM també llançà altres missatges per evitar «la demagògia partidista i electoralista», l'«oportunisme d'uns que no poden donar cap lliçó en matèria de gestió del territori, i «urgències que no resoldran en dos dies el problema més important que afronten els ciutadans».Per tot això, Nadal instà «des d'una cultura de coalició i de pacte "en majúscules", que avui per a UM és més forta que no ahir», a abordar el problema de l'habitatge «amb responsabilitat i anant a l'origen de la problemàtica que no és altre que la gestió eficient del sòl i de l'urbanisme».

Per la seva banda, el secretari general del partit, Miquel Ferrer, negà ahir que existeixi «cap crisi» en el Pacte amb el PSOE i el Bloc, i limità les discrepàncies a un «posicionament molt concret» respecte a la llei de l'habitatge. «No s'ha de dramatizar», insistí Ferrer, però mantingué que si no es «reconsidera» el projecte, UM votarà finalment en contra. El portaveu en el Parlament, Bartomeu Vicens, ha dit que seguirà les instruccions tot i defensar la llei.

Les reaccions des del partit de Nadal es varen produir l'endemà que el Parlament tractàs el projecte de llei a través de l'esmena a la totalitat presentada pel PP. El conseller d'Habitatge, Jaume Carbonero, assegurà ahir que el seu projecte de llei per obtenir sòl públic i destinar-lo a la construcció de pisos protegits sortí «reforçat» del debat, després que tot els grups del Pacte rebutjassin el text alternatiu presentat pel PP, i apostà perquè el projecte continuï ara la seva tramitació parlamentària i es pugui aprovar «el més aviat possible». Carbonero valorà que amb la votació de dimarts, que en el cas que hagués estat favorable hauria tombat definitivament el projecte, «quedà demostrat que hi ha la voluntat per part de tots els grups polítics que integren el Govern perquè la llei s'aprovi, i s'aprovi amb càracter d'urgència».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.