algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

La Sala i els musulmans acorden impulsar el coneixement de cultures

Entesa en la problemàtica pel canvi d'ubicació de la mesquita

El desconeixement entre les dues cultures ha causat tota aquesta problemàtica.Aquesta fou la conclusió que sorgí de la reunió mantinguda entre els representants de la comunitat musulmana i els responsables polítics de l'Ajuntament de Felanitx.«No entenc aquesta por entre la gent, fa vuit anys que tenim la mesquita a Felanitx i mai no hi hagut problemes. Ara sols serà un canvi, res més, el que volem és poder tenir més espai per poder oferir unes millors condicions per als estudis dels nostres fills i disposar d'un espai per a les nostres esposes», assenyalà Mohamed Attaouil, màxim responsable de la comunitat musulmana a Felanitx.

Aquest també va manifestar que «la mesquita no tindrà caràcter comarcal, serà de Felanitx, només volem tenir un local en propietat com ja passa a sa Pobla, Muro, Inca i Manacor. Ara encara ens falta arreglar els papers i doblers per cobrir les despeses, ja serà l'any que ve que ens traslladarem al carrers dels Horts».

Pel que fa a la integració, Attaouil deixà clar que «nosaltres en tenim part de la culpa per no haver ensenyat als felanitxers la nostra cultura, però també hi ha part de culpa seva, perquè no s'han preocupat per conèixer-nos. Tenim les portes obertes a tothom».

Per la seva banda, els responsables polítics assenyalaren l'èxit de la trobada. «Hem acordat mantenir reunions mensuals i organitzar diferents activitats per donar a conèixer als veïns de Felanitx la comunitat musulmana, que a hores d'ara representa un 10 per cent de la població, entorn dels 1.200 habitants», precisà Biel Tauler, representant de l'equip de govern.

Colau Barceló, del Bloc, indicà que «aquesta reunió arriba tard, anys tard, per això he proposat mantenir un diàleg o un fòrum permanent amb la comunitat musulmana, oberta a tots els col·lectius i veïns. Pel que fa a la mesquita, no hi ha res a discutir si compleix la normativa».Toni Nadal, del PSOE, també qualificà de positiva la trobada i assenyalà que «els musulmans han de formar part de la ciutadania felanitxera amb totes les condicions». Per UM, Toni Peña declarà que «el problema no és la mesquita sinó la integració, però hi ha voluntat per les dues parts».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.