cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

La Mesa sectorial de Salut signa l'oferta per crear 2.768 places de feina a Sanitat

El Sindicat Mèdic Lliure i el sindicat Satse rebutjaren ahir subscriure aquest document

MARIA QUES. Palma.

La Conselleria de Salut i l'Ib-Salut signaren ahir amb els sindicats un acord per a la convocatòria de l'Oferta Pública d'Ocupació (OPO) per a l'any 2008, que es traslladarà al Consell de Govern per ser aprovat.L'acord el signaren les centrals sindicals del CSIF, CCOO, UGT i SAE, que representen el 70,79% de la representació a la Mesa sectorial de Sanitat, mentre que ni el Sindicat Mèdic ni Satse signaren el document perquè no estan d'acord amb el punt que fa referència als interins.

Per la seva banda, el director general de l'Ib-Salut, Josep Pomar, es mostrà «molt satisfet» per l'acord, que suposarà una convocatòria d'oferta pública d'ocupació de 4.800 places, de les quals 2.768 es convocaran enguany. Per Pomar, «es tracta de la convocatòria més important que es realitza a la nostra comunitat després de les transferències». Inicialment aquesta convocatòria permetrà un concurs de trasllats que ha de facilitar a un important percentatge de treballadors amb plaça accedir al lloc de feina que demanin.

El director general de l'Ib-Salut espera que aquesta convocatòria, a més de servir per «consolidar els llocs de feina, també actuï com a «efecte crida» per poder cobrir «una minoria de places d'especialistes com ara oftalmòlegs, anestesistes, ginecòlegs i comares que ara no hi estan». Les places d'enguany es distribueixen en 17 categories: infermeria, fisioterapeutes, comares, auxiliars d'infermeria, auxiliar administratiu, metges de família, pediatres d'Atenció Primària, anestèsia, psiquiatria, obstetrícia i ginecologia, pediatria, cirurgia general i de l'aparell digestiu, traumatologia, radiodiagnòstic, oftalmologia, oncologia i zeladors.

Per part seva, el portaveu del Sindicat Mèdic, Miquel Lázaro, afirmà que abandonaren la reunió de la Mesa sense signar l'acord d'OPO perquè «un dels principals punts de la convocatòria de vaga és la consolidació dels metges interins i aquesta oferta no ho reflecteix». Mentrestant, des del sindicat d'infermeria Satse asseguraren que tampoc no subscrigueren l'acord de la Mesa sectorial de Sanitat per «tres motius molt concrets», ja que «no recull una oferta extraordinària de consolidació de places d'interins, no es treu a concurs la categoria d'infermera d'urgències d'Atenció Primària i tampoc es té en compte en els barems de trasllat la formació dels professionals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.