algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Calvo reconeix que l'actitud de Nadal «debilita» l'estabilitat del Pacte a Cort

El portaveu d'UM referma que la seva formació sempre ha complit i complirà amb els acords signats

La batlessa de Palma, Aina Calvo, reconegué ahir que l'actitud del portaveu d'UM, Miquel Nadal, de desmarcar-se del pacte de governabilitat i fer costat a una proposta del PP en el ple de dilluns «perjudica» i «debilita» l'equip de govern i l'estabilitat dels acords subscrits entre tots els socis de govern. Calvo sap que el fet que s'aprovàs la proposta del PP amb la intenció d'agilitar la concessió de llicències als polígons industrials no afecta de manera transcendental els objectius polítics del govern municipal. Però també sap que el «desmarcatge» d'UM i la tensió que creà Miquel Nadal a la sala de plens no era motivada per aquest punt en concret.

«La ciutadania ha volgut que la batlia de Palma fos per al Partit Socialista». Així respongué Calvo als constants recordatoris de Nadal sobre el fet que gràcies a UM ella és batlessa de Ciutat. Afegí que mantindrà les reunions en el si del pacte de governabilitat com un espai viable i necessari per reconduir aquesta situació. Calvo reafirmà que l'equip de govern «no ha canviat el seu criteri» sobre la concessió de llicències en els polígons industrials de la ciutat. «En cap cas governarem des de la por», advertí Calvo en resposta a la possibilitat que situacions com aquesta puguin repetir-se en un futur.

En la mateixa línia es pronuncià el tinent de batle de Benestar Social, Eberhard Grosske, quan admeté que la situació provocada per Nadal en el ple «deteriora el pacte i pot ser un indici d'alarma». Afegí que «en aquests moments s'està fregant una frontera perillosa». En tot cas, Grosske negà que la tensió que abocà el portaveu d'UM directament cap a Grosske respongués a una «qüestió personal». En canvi, per Miquel Nadal, el clima de tensió generat dilluns es limità a l'entorn del debat sobre la concessió de llicències d'obra als polígons industrials. Nadal recordà que la proposta aprovada suposà el compliment d'un punt «important del programa d'Unió Mallorquina». Per això proposà la creació, en determinats contexts, de la figura de les «llicències exprés» com a sistema abreujat de tramitació de llicències. El portaveu de la formació de centre reiterà que UM «vol que l'actuació municipal garanteixi la seguretat jurídica i l'eficàcia de l'administració». Nadal manifestà que s'ha de governar des del «respecte, el diàleg i el consens». Per això afegí que no entén algunes manifestacions i actuacions dels responsables dels distints partits polítics. «Unió Mallorquina sempre ha complit i complirà amb els acords signats», remarcà.

Per la seva banda, la portaveu de l'oposició, Catalina Cirer, criticà la «debilitat» de l'equip de govern en la gestió del Consistori després de «celebrar» la «coherència» de Nadal en la votació plenària. La líder de l'oposició manifestà que l'actitud de Calvo durant la sessió plenària «marcarà un abans i un després» en el pacte de governabilitat, per l'ambient de crispació que es generà en diversos moments. Segons Cirer, ella hauria destituït directament la regidora Cristina Cerdó i reunit urgentment els socis d'UM per renegociar un nou pacte amb unes altres condicions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.