cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

El ple aprovarà dijous un milió d'euros de factures pendents

Tirme en reclama 2'3 a l'empresa municipal per la incineració

El ple de l'Ajuntament de Pollença aprovarà, dijous que ve, noves factures extrajudicials, corresponents a l'exercici pressupostari del 2007 i que superen el milió d'euros. Es compleixen així els pitjors auguris de l'equip de govern municipal (UM, PSOE, PSM), que anuncia des de fa mesos la delicada situació econòmica en la qual va quedar l'Ajuntament en finalitzar la legislatura passada.Al milió d'euros que s'han gastat de més al llarg del 2007, s'hi afegeixen les extrajudicials d'altres organismes autònoms, com l'Empresa Municipal de Serveis, el patronat de la residència de la tercera edat o el patronat de Turisme.

Ja el juny passat, quan el nou equip de govern municipal va arribar a l'Ajuntament, va denunciar que moltes partides econòmiques estaven completament esgotades, per la qual cosa caldria comprometre partides econòmiques dels comptes de 2008 per poder fer front a la despesa corrent.

Mentre que UM carrega, des de fa mesos, la responsabilitat en el seu exsoci de govern de la coalició PP-UMP, l'exbatle Bartomeu Cifre (PP) coresponsabilitza els seus exsocis d'UM. De fet, Cifre va arribar a votar a favor d'una proposta d'EU per fer una auditoria dels comptes municipals, però la proposta no va prosperar en no disposar del suport de la resta de grups, que descartaven fer l'auditoria basant-se en un informe d'Intervenció.

Que la situació econòmica dels comptes municipals és bastant compromesa és un secret a veus. Per posar un exemple, entre els deutes que arrossega l'empresa municipal destaca la que correspon a la taxa d'incineració. Tirme reclama a Emser el pagament d'un deute pendent de 2.300.000 euros per aquest concepte, xifra a la qual cal sumar 162 mil euros d'interessos. El patronat de la residència tancà l'exercici amb prop de 600.000 euros de dèficit i el del patronat de Turisme supera els 60.000.L'equip de govern municipal (UM, PSOE, PSM) compromet, així, més d'un milió d'euros dels pressuposts del 2008 (encara sense aprovar), que hauran de ser bastant austers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.