muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
22°

El Bloc també planteja retirar la llei de l'habitatge i Antich hi veu electoralisme

Nadal qualifica la norma de «llei d'excepció», però confirma que UM no donarà avui suport al PP

El Bloc ha decidit aprofitar el canvi d'actitud d'UM sobre el projecte de la llei de l'habitatge impulsat pel Govern per plantejar-ne la retirada. S'ha de recordar que la formació, durant la negociació del projecte, manifestà la seva disconformitat amb la inclusió del sòl rústic com una de les possibilitats a recórrer per construir pisos socials, la mateixa qüestió sobre la qual ara discrepa UM.

Per la seva banda, davant la posició del seus socis de Govern, el president i secretari general dels socialistes, Francesc Antich, valorà la situació emmarcant-la en el procés electoral. «Cal tenir una especial paciència perquè el dia 9 de març tornarem a la normalitat», afirmà.Així, Antich assegurà que no n'està «excessivament preocupat». «Els partits ara fan intents per diferenciar-se», insistí sobre els seus socis, «però jo demanaria la màxima prudència perquè tindrem temps per reflexionar i amb més tranquil·litat després de les eleccions».

En tot cas, el portaveu del grup parlamentari del Bloc, Gabriel Barceló, manifestà ahir que si no hi ha «un consens de tot el Pacte», és necessari que l'Executiu autonòmic «es plantegi seriosament la possible retirada de la llei». «No negaré que la utilització del sòl rústic no ens agrada i si aquesta qüestió es pot replantejar en aquests moments, estam oberts a renegociar-ho», afegí Barceló per justificar-se, si bé admeté que el Bloc ja havia donat el seu vistiplau a la llei després que s'hi incloguessin nombroses peticions seves durant les negociacions.

Per això, el portaveu criticà «les formes i i el moment» en què UM ha manifestat el seu rebuig, recordant que el projecte legislatiu ha tingut fins ara un consens previ en dues ocasions, tant en el Consell de Govern com en el període d'esmenes al Parlament. A més, Barceló afegí que durant aquesta negociació»UM s'havia convertit en «un gran defensor de la llei».

Per la seva banda, el president d'UM i portaveu de la formació a l'Ajuntament de Palma, Miquel Nadal, instà el Govern a obrir després de les eleccions un període de reflexió sobre la norma, que considerà una «llei d'excepció» com la que s'aplica en cas de «catàstrofe».Confirmà que UM no donarà suport avui en el Parlament a l'esmena a la totalitat de la llei presentada pel PP, però insistí que si el Govern no canvia el text, «no s'aprovarà».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.