algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Sa Nostra superà per primer cop els 100 milions de benefici en un «any difícil»

L'entitat llança un «missatge de tranquil·litat» i diu que Balears

El Grup Sa Nostra -aplega més de 170 empreses participades- superà els 105'6 milions d'euros de benefici abans d'imposts durant l'exercici 2007. Una xifra històrica, que representa un creixement del 10'8 per cent en relació al 2006. Tot això, en un any que el president de l'entitat, Fernando Alzamora, qualificà de «difícil», però en el qual «s'han complert tots els objectius». L'augment en els beneficis és encara superior, 33'5 per cent, quan es parla just de l'entitat financera «matriu», amb 77'32 milions d'euros de guanys abans d'imposts.

Alzamora afirmà que les expectatives econòmiques per Balears són «bones». En aquest sentit, recordà que el Centre de Recerca Econòmica (CRE), dependent de Sa Nostra i de la UIB, preveu per enguany un creixement de l'economia balear del 2'4 per cent. Un descens de tres dècimes en relació al 2007, inferior al de l'Estat i al d'Europa i que manté el creixement balear per sobre el de l'eurozona.

El director general de Sa Nostra, Pere Batle, parlà de «crisi» però com una «situació extraordinària». Ho atribuí a un ajust entre l'oferta i la demanda «que afecta més països i que ha ocorregut altres vegades». I a una crisi de liquidesa que té els seus orígens «enfora de la nostra economia» i que pateixen totes les entitats financeres.

La inversió creditícia total de Sa Nostra ascendí a 8.972 milions, un 18'9 per cent més en relació al 2006. El primer receptor de crèdit ha estat el sector productiu, l'empresa en general, amb un 42 per cent del total. «Enguany mantindrem el nostre suport als empresaris», afirmà Batle. Al sector de l'habitatge, s'hi ha destinat un 39 per cent, amb 5.000 noves operacions hipotecàries formalitzades. D'aquestes, el 30 per cent corresponien a joves i la resta, a famílies.

Sa Nostra registrà un ràtio de morositat «històricament baix» durant el 2007, d'un 0'41 per cent. «Estam en una situació immillorable en relació a altres entitas», afirmà Batle. No obstant això, la caixa d'estalvis espera un repunt «controlat» en el 2008 que afrontaran amb una gestió eficaç i donarà solucions a aquells clients que tenen dificultats per complir amb el pagament dels deutes. En tot cas, Alzamora afirmà que Sa Nostra està sent «molt caut» i que es mantenen provisions per afrontar els crèdits per sobre de l'exigit pel Banc d'Espanya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.