algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Nadal i Cerdó voten al ple amb el PP per agilitar les llicències als polígons

El portaveu d'UM recorda que Calvo és batlessa perquè «ho ha decidit el meu partit»

104668
Miquel Nadal en el moment en què votà a favor de la proposició del PP en la sessió plenària d'ahir.

El portaveu d'UM a l'Ajuntament de Palma, Miquel Nadal, i la primera tinent de batle del mateix partit, Cristina Cerdó, es desmarcaren ahir dels seus socis de govern en donar suport a una proposició del PP que insta el govern municipal a agilitar la concessió de llicències en els polígons industrials de Palma.

En el darrer ple municipal abans de les eleccions generals del dia 9 de març, UM afavorí l'aprovació d'una proposta de l'oposició en contra del criteri de l'equip de govern. Nadal protagonitzà moments de forta tensió contra els seus aliats al govern fent valer gests de «força» per deixar constància que la coalició municipal liderada per la batlessa, Aina Calvo, necessita dels vots de la formació liberal de centre per decidir el rumb de la política local.

Així quedà demostrat quan Nadal amenaçà d'abandonar el ple perquè Calvo concedí un torn de rèplica al tinent de batle de Benestar Social i Participació Ciutadana, Eberhard Grosske. El portaveu d'UM s'alçà de la cadira i amb el dit assenyalà Calvo per recriminar-li que no mereix tenir un tracte menys preferent que Grosske. En aquest sentit, recordà a la batlessa, amb el mateix to encès, que està governant perquè el seu partit «així ho ha decidit». «Li record que vostè és batlessa gràcies que jo li vaig donar suport. Mai no ens convertírem en una corrent d'opinió del PSIB-PSOE», remarcà Nadal. Tot seguit afegí: «Em semblaria intolerable i un símptoma que qui governàs aquesta ciutat fos el senyor Grosske i no vostè».

Tot i així, Nadal defensà que el sentit del seu vot no suposa «l'incompliment de cap pacte» i afirmà que UM complirà l'acord de governabilitat amb «absoluta lleialtat». Nadal assegurà que «si se signen pactes és perquè els altres se'n recordin i no puguin dir que s'han acordat coses diferents». «Si algú ha incomplert, són els actuals responsables d'Urbanisme», digué Nadal. Per UM, la proposició del PP coincideix amb els compromisos plasmats en el seu programa electoral. En el debat de la proposta, tant el PP com UM recriminaren a l'equip de govern el fet que des de fa mesos les concessions de llicències municipals d'obra per a oficines i superfícies comercials estiguin aturades. Per contra, Calvo afirmà que s'han concedit des del setembre 14 llicències d'obres en els polígons de Son Valentí, Son Rossinyol, Son Fuster i Son Oms i assegurà que no hi ha una «voluntat política de paralitzar expedients», en contra de l'opinió dels empresaris de via Asima i de l'Associació de promotors, que també es pronunciaren en la sessió plenària. La portaveu del PP, Catalina Cirer, agraí a Nadal la seva «coherència» per ajustar-se al seu ideari polític a l'hora de votar una proposta conjunta amb l'oposició al marge de l'equip de govern.

Després que el PSOE fes les negociacions amb UM, al marge de Miquel Nadal, i s'acordàs nomenàr Aina Calvo batlessa de Palma, la formació de centre s'ha torbat vuit mesos a desmarcar-se per primer pic del govern.Tanmateix, en aquest temps, ha protagonitzat dos intents que quedaren just en advertències. Un referit a la decisió de traslladar els transeünts de Can Pere Antoni a Platja de Palma, a la qual Nadal s'oposà i rectificà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.