algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

L'edifici de la Creu Roja serà esbucat per recuperar el sistema dunar

Son Servera i Sant Llorenç en demanaren la demolició a Costes

A.BASSA. Son Servera.

L'edifici de la Creu Roja de Cala Millor, ubicat a primera línia del passeig marítim del nucli costaner, serà demolit amb l'objectiu d'eliminar ciment de damunt la platja i en el futur poder recuperar el sistema dunar. La Demarcació de Costes ha mostrat la seva bona predisposició davant la petició d'esbucament formulada per part dels ajuntaments de Son Servera i de Sant Llorenç. L'edifici està ubicat just en el punt que marca la separació d'ambdós municipis.

Així ho va explicar el batle de Son Servera, Josep Barrientos, que va mantenir una reunió amb el delegat de Costes, Celestí Alomar. «Estan disposats a tomar l'edifici. Ara s'ha de fer el projecte. L'únic que ens han demanat és que trobem un local per reubicar la Guàrdia Civil, que en aquest moments utilitza les seves instal·lacions». El batle exposava que «nosaltres tenim dos locals mirats dins Cala Millor i no hi haurà cap tipus d'inconvenient per fer el canvi».

L'edifici darrerament s'usa, a més de com a oficina de temporada de la Guàrdia Civil, com a magatzem i és emprat pels socorristes durant els mesos d'estiu. El mes de novembre del 2007, l'Ajuntament de Son Servera va aprovar per ple una moció on sol·licitava a Madrid la demolició d'aquest edifici. Moció a la qual s'ha adherit l'Ajuntament de Sant Llorenç. Ambdós municipis també estan d'acord que en aquests lloc es podrien fer uns banys públics per donar sortida a una de les velles reivindicacions del nucli costaner. Aquest edifici es va construir per part dels ajuntaments de Sant Llorenç i de Son Servera l'any 1977 i es va destinar a serveis prestats per la Creu Roja durant quasi 20 anys.

Hi havia en marxa un projecte de reforma que data del 2004 per reconvertir aquest espai en banys i una oficina d'informació turística a més del lloc per la Guàrdia Civil. El projecte era fruit d'un conveni entre ambdós ajuntaments i la Conselleria de Turisme.

Ara sembla que s'ha tornat enrere i l'actual equip de govern defensa que aquest edifici crea impacte i que amb la seva demolició es podria fer enrere el passeig i anar guanyant terreny a l'arena per recuperar el sistema dunar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.