algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

Troben tones d'escombraries, aigua fecal i rates en un garatge palmesà

Els veïns venien denunciant des del 2005 la fetor insuportable

J.J. Palma.

El carrer Marià Aguiló de Palma ha estat el més semblant a Sodoma i Gomorra en els últims anys. Des de 2005 els veïns han estat en peu de guerra per un bar regentat per bolivians que generava sorolls, baralles, agressions i vandalisme. Just al costat del local hi ha un garatge tancat del qual sortia una fetor insuportable. Ara s'ha descobert el motiu: a dins hi havia tones d'escombraries, mig metre d'aigua fecal estancada i una plaga de mosquits, paneroles i rates. Cort ha reconegut que és un «problema de salut pública».

Dijous bombers, Cos Nacional de Policia, Policia Local i la regidora de Sanitat de Cort es presentaren en el pàrquing, però no el pogueren obrir. L'endemà hi tornaren i l'agència que l'explota obrí el cadenat. El panorama que es trobà fou desolador: «L'olor era tan forta que inundà el carrer, no podíem passar pel costat. És increïble pensar que hem passat anys vivint a sobre de tanta porqueria», apunta Dolors, una de les veïnes afectades. Al garatge, utilitzat pel que sembla pel mateix bolivià que portava el bar veí, hi havia tanta porqueria que els bombers han estat traient durant dos dies aigües brutes i residus, i tot continua igual. «La setmana que ve diuen que ens desallotjaran. Volem saber dels embasaments de la finca si durant aquests anys la humitat s'hi ha filtrat», comenta un altre resident.

«Que l'amo doni la cara, porta anys defugint-se», assenyala un tercer veí, que acusa l'anterior Consistori de desídia: «Catalina Cirer permeté que això succeís, perquè posarem desenes de denúncies i mai no va fer res.»

Els bombers, divendres, accediren amb un mesurador de gas i detectaren només un 20% d'oxigen. «Hi ha tanta aigua que no sabem el que ens trobarem quan la treguin tota. Qui diu que no hi ha alguna persona morta allà abaix», diu Dolors «És difícil de suportar la fetor; feia temps que no vèiem tanta brutícia junta», va reconèixer un dels bombers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.