algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Anar de Palma a la Part Forana amb taxi surt més car que un vol de baix cost

Els preus interurbans superen els 50 ? de mitjana i encara pujaran quan s'aprovin les noves tarifes

Els preus dels taxis des de Palma cap a altres municipis o destinacions turístiques de l'Illa superen els 50 euros de mitjana global, un 30% més cars que qualsevol bitllet d'avió de baix cost a la Península, que oscil·la entre els 20 i els 40 euros. A tall d'exemple un vol a Barcelona amb una d'aquestes companyies aèries que oferten vols barats, no arriba ni als 25 euros.

Sense comptabilitzar les tarifes relatives a cada quilòmetre recorregut, baixada de bandera, carrera mínima, hora d'espera i suplements, un trajecte de Palma a Alcúdia (58 km) costa 65 euros, a Cala Mesquida (87 km) 97 euros, a Cala Ratjada (82 km) 91 euros, a Pollença (55 km) 66 euros, a Cala Millor (73 km) 81 euros -inclòs anada i tornada. Aquests són alguns exemples dels trajectes que cobren els taxis en tarifes interurbanes per traslladar els clients a algunes destinacions turístiques de l'Illa. Si ja de per si, la majoria de ciutadans consideren que trobar un taxi a vegades resulta difícil quan n'aconsegueixen atrapar un és inevitable haver de preparar els doblers per la carrera. Aquests preus encara augmentaran més quan el col·lectiu i la Conselleria de Mobilitat del Govern hagin acordat la nova tarifa de preus per al 2008 que serà el mes de març. L'encariment de la gasolina també farà que pugi irremeiablement la tarifa de taxis. Fins i tot en alguns municipis ja s'han detectat increments superiors als de Palma que, malgrat no ser gens econòmics pels ciutadans, continua sent una de les ciutats amb uns preus inferiors a la mitjana estatal. És el cas de Calvià. En aquesta localitat els preus dels taxis estan a 0,89 cèntims el quilometratge, enfront dels 0,73 de Palma. També és sorprenent saber que surt més a compte, en lloc de prendre un taxi d'anada i tornada a l'Aeroport de Palma, llogar un cotxe. Segons la informació recopilada en distintes companyies dedicades a lloguer de vehicles a Son Sant Joan, la mitjana del lloguer està a l'entorn dels 20 i els 24 euros per dia -sense incloure els descomptes de més d'una setmana.

El trajecte de Palma a Santa Ponça amb una distància de 22 quilòmetres val 24,6 euros, a Magaluf a uns 19 quilòmetres costa 21 euros, a Cala d'Or a 66 quilòmetres, 74 euros, fins al Port de Pollença, 61 quilòmetres, costa 68 euros i el trajecte de 72 quilòmetres fins a Cala Bona val 80,6 euros. El recorregut de l'aeroport val entre 15 i 18 euros, depenent de la tarifa, nocturna o diürna i el punt de Palma on s'agafi. A tot això cal sumar els suplements: de telefonada a l'emissora, uns 0,55 o 1,10 ?, per paquet transportat, 0,55 ? per trajectes amb destinació a l'Aeroport, 2,50 ? per trajecte al Port i 1,70 al Castell de Bellver.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.