cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.5°

Fiscalia precinta el despatx a Cort del tècnic soci de Viñals a una constructora

El segon funcionari pot ser arrestat per vinculació amb el cas de corrupció de llicències

63194
Els equips informàtics dels dos aparelladors investigats foren immobilitzats ahir per ordre de la Fiscalia Anticorrupció.

La Fiscalia Anticorrupció ordenà ahir a l'Ajuntament de Palma que precintàs el despatx d'un segon funcionari de Cort, Miquel Amengual, per estar presumptament vinculat amb Aurelio Viñals en el cas de «corrupció» amb llicències d'obres. Amengual era tècnic d'Urbanisme i soci de l'exaparellador municipal Aurelio Viñals en la constructora Eina Urbana. Aquest darrer fou imputat dijous pels delictes de tràfic d'influències, suborn, prevaricació i negociacions prohibides en la concessió de permisos d'obres.

Segons assegurà ahir la batlessa de Palma, Aina Calvo, Miquel Amengual «serà detingut quan torni de les seves vacances» i haurà de declarar davant el jutge. Aquest serà qui determinarà el grau d'implicació del soci de Viñals en aquesta trama de cobrament de favors a canvi d'agilitar permisos d'obres dins l'Ajuntament.

Aurelio Viñals fou detingut dijous pel Cos Nacional de Policia i deixat en llibertat sota càrrecs el mateix dia, després de prestar declaració als jutjats de l'avinguda d'Alemanya i a l'espera d'una pròxima compareixença. Miquel Amengual treballa en el mateix departament de Disciplina Urbanística de Cort que el recent acusat. El nom del segon funcionari ha constat des del principi dins l'expedient de Viñals, que durant més de tres mesos ha estat sotmès a una investigació interna per part d'Anticorrupció. No obstant això, Calvo aclarí que tot i que Miquel Amengual estàpresumptament implicat en aquest cas, els delictes sempre s'han referit a Vinyals. Però amb tota probabilitat, aquest funcionari «no tornarà a fer feina com a tècnic municipal», tot i que el Consistori es mantindrà al marge dels fets fins a la resolució judicial per no haver estat part denunciant en el segon cas.

La decisió d'intervenir el despatx de Miquel Amengual ha sortit de la mateixa Fiscalia després d'investigar l'entorn relacionat amb els negocis privats de l'exaparellador municipal. Tot i que el Consistori tenia coneixement dels lligams d'Amengual amb Viñals en negocis de la construcció al marge de la funció pública, continuà fent feina per l'Administració municipal. Miquel Amengual té altres societats privades amb J.C.Q, misser del bufet Montis abogados. A aquesta societat també pertany un altre arquitecte municipal i s'han dedicat a comprar finques al centre antic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.