algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

Tomeu Vicens: «Faig meva la llei de l'habitatge, però acat la decisió d'UM»

La formació reitera que dimarts votarà en contra de l'esmena a la totalitat del PP

Q.T/L.M. Palma.

«Faig meva la llei de l'habitatge, però som una persona disciplinada i, per això, acataré el que digui el meu partit». D'aquesta manera el portaveu d'UM al Parlament, Tomeu Vicens, expressà ahir la seva postura respecte a la decisió del partit de demanar que es retiri la llei d'habitatge ja consensuada pels grups del Pacte perquè sigui revisada.

El portaveu parlamentari d'UM defensà que les institucions tenen l'obligació d'actuar perquè la població tingui accés a l'habitatge i, en el context actual, s'ha d'afavorir la construcció de pisos a preus assequibles. Vicens havia negociat en nom d'UM aquest projecte de llei, que fou aprovat en Consell de Govern, i la seva rúbrica apareix a les esmenes conjuntes presentades per tots els grups del Pacte per millorar el redactat. Amb tot, el diputat va deixar clar que acatarà la disciplina de partit i, per tant, si no es modifica el redactat votarà en contra del projecte.

Això és el que va anunciar dimecres passat el president d'UM, Miquel Nadal, quan anuncià que el seu partit no estava disposat a acceptar una llei que preveu construir habitatges a preu taxat en sòl rústic i quan afirmà que una norma com aquesta podria agreujar l'alentiment econòmic actual.

Tot i això, UM ha deixat clar que el seu grup votarà dimarts vinent conjuntament amb la resta de forces del Pacte en contra de l'esmena a la totalitat presentada pel PP. Precisament ahir, la portaveu del Govern, Margarita Nájera, insistí després de la reunió de l'Executiu a llevar importància a la situació i recalcà que la llei de l'habitatge està «consensuada» i que el Govern té la voluntat de dur-lo endavant. Segons ella, no hi ha «desavinences». Fins i tot, desvetlà que en el Consell de Govern cap representant d'UM mostrà el seu rebuig a la llei, ni tan sols el conseller Miquel Àngel Grimalt, que va comparèixer amb Nadal per anunciar el rebuig a la llei.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.