algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

Detingut el tècnic d'Urbanisme a Cort per «corrupció» amb llicències d'obra

El jutge arrestà ahir l'exfuncionari Aurelio Viñals, que sortí en llibertat amb càrrecs

99608
Aurelio Viñals treballava com a tècnic de l'Ajuntament de Palma a la gerència d'Urbanisme, ubicada en l'edifici Avingudes.

Aurelio Viñals, el tècnic d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma denunciat per cobrar favors a canvi d'agilitar llicències d'obra, fou detingut ahir pel Grup de Delinqüència Econòmica del Cos Nacional de Policia.Els fets ocorregueren a primera hora del matí, quan l'exfuncionari del departament de Disciplina Urbanística de Cort sortí engrinyolat de casa seva. El mateix dia prestà declaració al jutge que estava de guàrdia a l'avinguda d'Alemanya, que li imputà delictes de tràfic d'influències, suborn, prevaricació i negociacions prohibides en la concessió de permisos d'obres.

Segons revelaren fonts de la Policia Nacional, l'exfuncionari d'Urbanisme prestà declaració davant el jutjat durant tot l'horabaixa d'ahir. Finalment, el jutge resolgué deixar en llibertat Viñals, però sense retirar-li cap dels càrrecs que pesen damunt seu. En aquests moments, el tècnic està a l'espera d'una pròxima compareixença. L'actuació policial es produí una vegada que la Fiscalia resolgué que els fets pels quals s'imputava el tècnic tenien caràcter delictiu. De manera immediata, la Policia Nacional es personà a casa de l'aparellador per detenir-lo.

Les mateixes fonts policials confirmaren que Aurelio Viñals declarà durant més de 4 hores davant la Capitania Provincial de la Policia Nacional. Posteriorment quedà al calabós d'aquestes dependències sota prohibició de tornar a casa seva fins que fos cridat a declarar davant el jutge. En total, declarà durant unes 8 hores. El cas d'aquest funcionari, denunciat pel Consistori de Palma mateix per «cobrar favors» a canvi d'agilitar llicències d'obra, ha estat en mans de la Fiscalia uns tres mesos i mig. El seu expedient fou sotmès a una interna investigació per valorar el caràcter delictiu dels fets.

El cas del tècnic de Cort acusat de «corrupció amb llicències es remunta al 10 de novembre, quan l'Ajuntament de Palma remeté la denúncia al Ministeri Públic a instàncies de la batlessa, Aina Calvo. Però l'expedient administratiu d'aquest aparellador municipal es començà a instruir molt abans, des de l'octubre passat. Un funcionari designat per Cort «específicament per al cas» estudià la possibilitat d'elevar el tema a la Fiscalia. Aquesta decisió es produí el 26 d'octubre, quan la batlessa de Palma obrí al tècnic interí un expedient disciplinari i el suspengué de les seves funcions fins que el fiscal prengués un posicionament dels fets. El tècnic de l'Ajuntament s'incorporà al Consistori el juliol de 2002. De manera paral·lela, però, era soci d'una empresa constructora, Eina Urbana, i d'una promotora, Sintètica d'Obres. Compartia el negoci amb un altre funcionari de Cort. Els delictes es refereixen a Viñals. L'altre funcionari encara no està exclòs del cas perquè el seu nom figura dins l'expedient. L'Ajuntament manifestà en el seu moment que no prendria cap determinació sobre la necessitat d'obrir un expedient al segon funcionari fins que la Fiscalia no resolgués el primer cas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.