algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

El PGOU projecta un nou polígon per als cotxes de lloguer a Son Garcies

Un estudi de trànsit conclou que per aquesta zona hi passarien 8.000 vehicles diaris

L.M. Palma.

El Consell de Gerència d'Urbanisme aprovà ahir modificar de manera puntual el Pla General d'Ordenació Urbana de Palma referit a la zona de Son Garcies Vell, devora de l'aeroport. En aquesta àrea, a tocar de Son Fangos, s'hi projecten més de 22 hectàrees per instal·lar un polígon de lloguer de cotxes.

Els estudis de trànsit realitzats conclouen que el total de viatges generats al polígon serien d'uns 8.000 vehicles diaris.

Pel que fa l'enllaç amb l'autopista de Llevant, que és el punt més congestionat de la xarxa, el mateix estudi constata que l'àrea tindria una incidència de 2.000 cotxes al dia.

Congestió

En aquest sentit l'estudi sobre mobilitat de trànsit calcula que l'increment de trànsit seria d'un 4,8%, si es té en compte la intensitat del trànsit calculada a la rotonda de 41.575 cotxes diaris.

Així doncs l'estudi de mobilitat explicita que a efectes del trànsit el polígon plantejat presenta l'avantatge d'estar molt pròxim a l'aeroport que és el punt de major demanda de vehicles de lloguer. També proposa disposar d'una via directa de comunicació amb el camí de Son Fangos. Aquest no presenta problemes de congestió viària.

El mateix estudi posa de manifest que a l'enllaç de la Ma-19/Ma-20, és previsible que els increments de trànsit generats pels creixements de població que s'estan produint al Coll d'en Rabassa i el creixement industrial i de serveis a la zona pròximes siguin molt superiors als que pugui provocar el polígon. Per això fa esment, que «en els supòsits que no es construeixi aquest fet, els problemes de congestió que es produeixin en aquest nus de la xarxa viària aniran cada vegada més en augment.

Així mateix aquest enllaç està previst que millori la seva capacitat en el projecte de desdoblament de la Ma-20 que encara no té data d'inici.

La competència d'aquestes obres és del Consell de Mallorca. En funció d'aquestes actuacions, i si es té en compte que el vial afectat és competència de la Institució Insular, l'informe recomana condicionar aquest aprovació del projecte d'urbanització a l'execució d'aquestes obres de millora dels enllaços.

Aleshores, l'objectiu és incrementar la capacitat de la rotonda de l'enllaç que va a la carretera de Son Fangos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.