cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 11.13°
11°

El Govern destina 2,8 milions d' a projectes d'integració d'immigrants

Se signaran convenis amb consells i municipis per aplicar els plans

MARIA QUES. Palma.

La Conselleria d'Afers Socials i Immigració destinarà un total de 2,8 milions d'euros a nous projectes per millorar la integració dels immigrants a la societat balear.Segons explicà la consellera Fina Santiago, se signaran tres convenis amb els consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa per finançar les oficines de primera informació o servei d'acollida i per al servei d'ajuda per a la recerca d'habitatge, en el qual per primera vegada s'inclou Eivissa.

Aquest servei, conegut com «Prohabitatge», ofereix a la població immigrada pisos de lloguer de propietaris particulars mitjançant mediació, i també informació sobre qualsevol tema relacionat amb habitatge i assessorament jurídic especialitzat. L'Administració, per la seva banda, dóna garanties de supervisió i d'assegurança als propietaris. Per aquests convenis, el Consell de Menorca rebrà 310.000 euros, xifra que representa un 25 per cent més que l'any passat; el Consell d'Eivissa, 310.000 euros, mentre que el Consell de Mallorca rebrà una quantitat, encara per determinar, d'entre 800.000 i 900.000 euros.

Pel que fa a Formentera, s'hi posarà en marxa un projecte dotat de 45.000 euros, mitjançant el qual es contractarà un treballador social que, a més d'oferir ajuda als nouvinguts a l'illa, realitzarà un estudi sobre la situació de la immigració a la pitiüsa menor.Així mateix, la Conselleria ha signat un acord específic amb l'Ajuntament de Palma per dur a terme projectes d'acolliment en matèria d'immigració.

Segons les dades del padró, aquest municipi té una població d'uns 404.000 habitants, dels quals 89.842 són estrangers i d'aquests, 64.936 habitants són d'origen no comunitari, «xifres que demostren la importància d'aquests serveis d'acollida i informació als nouvinguts», afirmà la consellera. Finalment, l'Administració autonòmica destinarà un total de 800.000 euros, duplicant la quantitat de 2007, per al programa de mitjancers culturals dels municipis, la qual cosa permetrà als ajuntaments augmentar el nombre d'aquests professionals integradors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.