nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Els missers, de gala, homenatgen «el mestre» Andreu Rullan Castañer

Morí el 30 de maig passat després d'un vida dedicada a l'advocacia

X.G. Palma.

La sala d'actes del Col·legi d'Advocats de Balears s'omplí ahir horabaixa en l'homenatge al difunt i conegut advocat de Mallorca Andreu Rullan Castañer, que morí el 30 de maig de 2007 i ha quedat en la memòria de molts missers de l'Illa com un dels «mestres» de la professió.L'homenatge l'organitzà l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Balears, de la qual fou membre fins l'any 2001, quan demanà de ser substituït per una altra persona que s'hi pogués dedicar millor, atès el seu estat de salut.

«Un lloable acte de senzillesa i modèstia», en paraules del misser Rafael Perera, íntim amic de l'homenatjat, que ahir protagonitzà una llarga intervenció vestit de gala, amb la toga que també duien tots els missers presents. A l'acte hi assistiren alguns dels advocats més importants de les Balears. La taula que presidí l'homenatge n'era un exemple clar: el president de l'entitat organitzadora, Eduard Martínez; el magistrat Miquel Massot; dos grans amics d'Andreu Rullan, Rafael Perera i Bartolomé Sitjar; el president del Col·legi d'Advocats, Joan Font, i el misser Gabriel Garcías.

I entre el públic, moltes altres personalitats de l'Illa, com el president del TSJIB, Antoni Terrassa; el president del Consell Consultiu, Miquel Coll Carreras, o el president del Grup Serra, Pere A. Serra. Durant l'acte, Perera remarcà «la valentia, la independència, saviesa, cura i prestigi» que Andreu Rullan «demostrà» tota la vida. Rafael Perera explicà algunes de les anècdotes més sonades dels seus anys de carrera professional, com ara el fet de ser l'artífex de les actuals vacances judicials, un dels juristes que més lluitaren contra la pena de mort o el president del Col·legi que hi féu retirar el quadre de Franco l'any 1972.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.