cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Sindicat Mèdic anuncia cinc dies de vaga el març a la sanitat pública

L'Ib-Salut veu «molt complicat» pujar a més de 21euros l'hora de guàrdia

El Sindicat Mèdic de Balears ha convocat cinc dies de vaga en la sanitat pública, que començaran el 3 de març, després de no haver arribat a un acord amb l'Ib-Salut sobre les reclamacions professionals i salarials dels facultatius de les Illes.

Segons informà el secretari general del sindicat, Isidre Torres, la direcció d'aquesta central acordà que les aturades es convoquin per al 3 i 4 de març a tota la comunitat, seguida d'una altra dia 12 per als metges de Menorca, Eivissa i Formentera i dia 13 per als metges interns i residents de Balears, mentre que dia 25 estan cridats a la vaga els facultatius de Mallorca.

Torres afirmà que el preavís de vaga es presentarà la pròxima setmana i que s'ha arribat a aquesta situació perquè l'administració no resol les seves demandes. El sindicat reclama l'augment de l'hora de guàrdia, que actualment cobren a 19'20 o a 19'30 euros, i mesures per la «fidelització» dels metges interns residents, mentre que s'oposen que prop de 700 metges interins hagin de fer exàmens per consolidar les seves places.

L'actual situació dels metges illencs, segons Torres, fa que aquest col·lectiu sigui «el segon més mal pagat de l'Estat». Segons afirmà el secretari general del Sindicat, l'Administració proposa una pujada «de menys d'un euro» en les hores de guàrdia, a més d'obrir ahir un grup de treball i estudi de la situació dels metges interns residents. Per Torres, les propostes de l'Ib-Salut no responen a les reclamacions dels metges, a qui, assegura, no «se'ls pot acusar de falta de diàleg» perquè fa «tres setmanes» que negociam sense que les converses hagin avançat.

Per la seva banda, el director general de l'Ib-Salut, Josep Pomar, reconegué que «és molt complicat» que l'Administració autonòmica accepti apujar l'hora de guàrdia a més dels «gairebé 21euros» que ahir suggerí al Sindicat Mèdic.Pomar explicà que en la reunió d'ahir l'Administració lliurà un document «de cinc folis» als sindicats en els quals es recullen tant les «respostes immediates» com el «full de ruta» del servei a fi de «millorar les condicions laborals» del personal sanitari. Pomar es mostrà dispost a continuar negociant i recordà al Sindicat que els primers afectats per aquesta aturada seran els ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.