cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 18°
18°

El primer parc fotovoltaic de les Illes subministrarà energia per a 5.000 veïns

La finca de Son Jordi acull aquesta instal·lació pionera, que fou inaugurada ahir oficialment

63622
Imatge general de les plaques instal·lades a la finca de Son Jordi.

A.BASSA. Son Servera.

La primera instal·lació fotovoltaica de les Illes, ubicada a la finca de Son Jordi, a Son Servera, suposarà un subministrament d'energia neta i renovable per a aproximadament 1.500 habitatges i 5.000 persones, amb un estalvi de 2.550 tones de CO2 anuals. Aquest parc solar pioner, promogut per l'empresa Effictenia, va ser inaugurat ahir de manera oficial, amb la presència d'un gran nombre d'autoritats que van coincidir a destacar l'escàs impacte visual de la instal·lació i que serà un referent per a futures infraestructures d'aquestes característiques.

La finca de Son Jordi té una extensió de 625 hectàrees, de les quals 150 estan dedicades a terrenys de cultiu. El parc s'ha ubicat en un terreny de cultiu abandonat, catalogat com a rústic, i es dediquen un total d'1,10 hectàrees a les plaques solars amb 17 instal·lacions de 100 KW, que en el seu conjunt suposen una potència connectada a xarxa d'1,7 MW. Des de l'empresa promotora Parc Fotovoltaic de Mallorca, Fausto Oviedo va agrair el suport rebut per part del Govern balear, com també d'Endesa i altres organismes i entitats que han prestat la seva col·laboració a aquest projecte.

Oviedo va destacar que s'han tingut en compte els criteris ecològics, tècnics i socioeconòmics per a aquesta instal·lació, i que s'ha donat prioritat a l'entorn paisatgístic i mediambiental de la finca. «La parcel·la es troba envoltada de boscos naturals, que actuen de barrera natural i impedeixen l'impacte visual».Des d'Endesa, el director general, José Luis Marín, va comentar que «és un privilegi ser a Mallorca. Nosaltres creiem en les energies renovables, que són més properes al consumidor». Així mateix va recordar que en el 2020 el repte és que un 20% de l'energia sigui renovable. Marín va apuntar, en referència al parc de Son Jordi, que «és un modèlic i de clara sensibilitat ambiental», alhora que va pronosticar que «serà un parc pioner de referència».

Des de la Conselleria d'Indústria, la consellera Francesca Vives va manifestar la seva satisfacció de poder assistir a una inauguració d'aquestes característiques. A més, va anunciar que des del Govern s'està treballant en un decret per evitar tensions entre les institucions i permetre que els consells i els ajuntaments puguin opinar sobre la instal·lació d'aquests projectes. «Des de la Conselleria tenim molt clar que les energies renovables són una necessitat. Aquestes no només són el futur, sinó el present», va concloure Vives.Per la seva banda el batle de Son Servera, Josep Barrientos, va remarcar que «és un orgull per al nostre municipi disposar d'una instal·lació pionera que generi energies renovables».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.