nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

Un nou dipòsit d'aigua permetrà evitar els talls en cas d'avaries

L'equip de govern amplia un projecte elaborat l'anterior legislatura

M. MEDRANO. Sa Pobla.

Fa unes setmanes que començaren les obres de construcció d'un nou dipòsit regularizador d'aigua a la zona de la Graduada. L'actual equip de govern ha recuperat aquesta obra planificada a l'anterior legislatura i ha decidit ampliar-la, perquè aquesta infraestructura pugui substituir el dipòsit actual i subministrar l'aigua que requereix el creixement poblacional de sa Pobla. La construcció del nou dipòsit disposa d'una subvenció de la Conselleria de Medi Ambient de 300.000 euros i servirà per adaptar el sistema d'emmagatzematge d'aigua de sa Pobla a les exigències de la Conselleria de Salut i Consum.

En aquest sentit, l'actual equip de govern ha modificat alguns aspectes del projecte inicial. Així, entre altres coses, el nou dipòsit estarà compartimentat, perquè se'n pugui utilitzar només una part en cas d'avaries o revisions periòdiques. «Aquesta modificació ens permetrà evitar haver d'aturar el subministrament d'aigua a tot el poble en cas d'avaries o d'una neteja d'aquesta infraestructura, cosa que passa ara», explicà el batle, Joan Comes (Ixsp).

Un altre dels aspectes que també s'han millorat és la seva capacitat, superior als 800 metres cúbics, que inicialment s'havia previst. El nou dipòsit podrà acollir entre 1.200 i 1.600 metres cúbics d'aigua i substituir així el dipòsit actual de 400 metres cúbics. La zona de la Graduada acull també actualment la planta potabilizadora que fou construïda la passada legislatura i que ha posat fi al problema de nitrats que patia sa Poblal però que ha exigit, així mateix, un increment d'un 80% en el preu de l'aigua corrent. El batle assegura que, ara com ara, no està previst vendre aquesta planta potabilizadora, tal com s'havia especulat.

Per part de l'Ajuntament, aposten per l'arribada d'una solució des de la Conselleria de Medi Ambient, que permeti fer arribar en un curt termini aigua de qualitat. «Fins que no disposem d'una alternativa d'aigua de qualitat, descartam per complet vendre la planta potabilizadora», va sentenciar el batle.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.