cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Pacte vol tenir el pla especial dels horts aprovat en tres mesos

El regidor d'Urbanisme diu que el PP l'hagués pogut enllestir el 2003

LL.GARCIA/M. JOY. Sóller.

El regidor d'Obres i Urbanisme, Francisco Rodríguez, afirma que l'adaptació del Pla d'Horts de Tarongers (PHT) al Pla Territorial de Mallorca estarà llesta «en dos o tres mesos», i rebutja les crítiques del Partit Popular, segons les quals l'arxivament de la proposta de planejament per als nuclis rurals, que aquest partit va fer a finals de la legislatura anterior, suposaria aturar, un altre cop, la possibilitat de fer obres dins aquestes zones durant molt de temps.

Però el regidor anà encara més lluny, i afirmà que «si el Partit Popular hagués volgut, quan va començar a governar i a gestionar Urbanisme, hauria pogut tenir el PHT aprovat en pocs mesos. Les raons per les quals no ho va fer no les conec, però la qüestió és que en va aturar la tramitació per iniciar un avanç de nuclis rurals sense gens de consistència ni validesa jurídica. Tal volta haurien d'explicar per què».

Segons Rodríguez, «l'any 2003, quan el PP entrà a governar l'Ajuntament, la tramitació del Pla d'Horts estava gairebé enllestida i just mancaven dues coses per fer: definir la parcel·la mínima i fixar el tant per cent de consolidació dels nuclis rurals; tota la resta estava fet i, com a màxim, en un any s'hauria pogut aprovar». «I a més -afegí-, en aquell moment s'hauria pogut aconseguir una parcel·la mínima de 2.000 m2 en nuclis rurals, mentre que ara segurament ja no podrà ser inferior als 3.000 m2».

Ara, el Pacte definirà un altre cop la situació dels nuclis rurals d'acord amb la consolidació, i admet que també s'haurà d'arribar a acords polítics entre els diferents partits que formen l'equip de govern. En tot cas, el regidor afirma que pel mes de març té intenció de treure a exposició pública l'adaptació al PTI i, després dels 45 dies d'informació, «s'aprovarà».El Pla d'Horts de Tarongers regula una superfície de més d'un milió de metres quadrats, on viu un percentatge alt de la població de Sóller, en cases disseminades. Des de fa anys, en aquest sòl, protegit però no regulat per la LEN, no s'hi poden concedir llicències, ja que el pla especial no està aprovat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.