nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Els equips d'emergència es mobilitzen per una gran fuita de gas a Cas Català

Una excavadora perforà una canonada i obligà a tallar dos trams de la carretera

64822
Bombers i operaris treballen en la rasa on es produí la fuita, minuts després de l'accident.

Una grua que treballava en una rasa al costat del número 25 de la carretera d'Andratx, davant de la urbanització de Cas Català, perforà ahir una canonada de gas propà a les dotze del migdia. En pocs minuts una intensa olor de gas alarmà els operaris i veïns de la zona, que avisaren els equips d'emergència. Fins a aquest tram, just en el límit entre Palma i Calvià, arribaren efectius dels bombers de Palma i de Santa Ponça, policies locals de Calvià i guàrdies civils, que procediren a tallar el trànsit a l'altura de Cala Major i Illetes. Els vehicles varen ser desviats, però es varen registrar importants retencions. «És molt difícil que es registri una deflagració a l'aire lliure, però quan hi ha una fuita de gas les alarmes es disparen i és normal que s'adoptin totes les mesures de prevenció necessàries», va explicà un dels responsables del dispositiu.

Una de les prioritats va ser localitzar el punt on havia estat perforada la canonada, d'uns 11 centímetres de diàmetre. A continuació, es tallà el subministrament del gas en sentit cap a Palma i també en sentit cap a Bendinat, perquè els operaris poguessin treballar sense ensurts. Nombrosos conductors quedaren atrapats a la ratera en la qual es convertí aquell tram i alguns van perdre els nervis. D'altres, més pacients, esperaren a poder fer la volta o desviar-se. El dispositiu provocà també l'alarma entre el veïnat i circularen rumors sobre el que estava passant, que no tenien res a veure amb la realitat.

Dues hores després, la situació continuava sent complicada, els tècnics estaven treballant per restablir la normalitat i una guàrdia dels bombers era a Cas Català, expectant. A les 17.52 hores es va informar que el carrer Mar i Cel quedava tallat per facilitar les tasques dels operaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.