algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

Els funcionaris de Justícia han perdut 600 euros en dues setmanes de vaga

Trigaran quasi mig any a recuperar la feina acumulada per l'aturada

Els funcionaris de l'Administració de Justícia que estan en vaga indefinida han perdut ja més de 600 euros, que l'Estat els descomptarà del seu sou habitual pel fet d'haver deixat de treballar.

A més, la feina que han deixat de fer suposa un col·lapse i una acumulació de paperassa que, segons calculen els sindicats, tardaran més de mig any a recuperar per tornar a la normalitat. Això si tornassin a treballar avui. Però el fet cert és que aquestes dades no deixaran d'acumular-se durant la setmana perquè, a pesar de tot, de moment els sindicats continuen en vaga indefinida i, a més, han anunciat una possible radicalització de les protestes.

Els 600 euros que haurien perdut corresponen a la vaga que es manté en peu des del passat 4 de febrer, més dos dies de les vagues anteriors que tingueren lloc els mesos de novembre i desembre.

La mitjana de doblers que un funcionari perd per cada dia d'aturada és de 60 euros, i els serveis mínims en funcionament només són capaços d'abastar la feina bàsica, però la resta s'acumula. I això pot suposar situacions greus d'estancament i de col·lapse, sobretot tenint en compte que l'Administració de Justícia ja és popularment coneguda per la lentitud i pels retards que afecten els ciutadans. L'aturada d'aquests funcionaris ha adquirit un caire realment sorprenent, ja que poques vagues tan llargues i amb tanta de participació es recorden en l'Administració pública, segons els sindicats.

El portaveu d'UGT de les Balears, Juan Luis Morata, explica que aquesta situació es deu a l'evident manca de voluntat negociadora del Ministeri de Justícia, «encara que les reivindicacions són molt coherents», assegura.

Els funcionaris de Justícia de les comunitats autònomes que encara depenen del Govern espanyol poden arribar a cobrar fins a mig miler d'euros menys que els de les comunitats amb les competències transferides. Tanmateix, els sindicats entenen que algun dia també seran transferides les competències a Balears i a la resta de comunitats. Per això, tot i creure que amb el matix treball haurien de gaudir d'un salari igual, només reclamen un complement de 200 euros.

De moment, l'oferta de Justícia és un increment salarial de 40 ? al mes que aniria augmentant amb els anys. Pels funcionaris es tracta d'una xifra ridícula i una proposta trampa, perquè Madrid sap que en uns anys les competències no seran seves i no pagarà mai el que li toca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.