algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El PP es proposa treure al mercat l'estoc d'habitatge nou que no es ven

Promet facilitats com la Hipoteca Jove o tipus d'interès avantatjosos

El PP es marca com a objectiu de campanya posar al mercat l'estoc d'habitatges d'obra nova existent a les Balears, com a conseqüència de la crisi que, segons els populars, viu el sector de la construcció de les Illes, i fer-ho oferint garanties als compradors i reformes fiscals.

La candidata al Congrés per Balears, Maria Salom, així ho anuncià ahir durant la presentació de les seves propostes electorals en habitatge. Segons explicà, el preu de l'habitatge s'ha incrementat a l'Estat un 41,5 per cent en tres anys i constitueix una de les tres principals preocupacions per als espanyols, que paguen les hipoteques més cares d'Europa.

Al seu parer, a les Balears s'està patint una «crisi immobiliària», no només pels habitatges buits que no s'usen i haurien d'entrar al mercat, sinó també per l'estoc d'habitatges d'obra nova existent, que no es ven i frena els promotors a construir més. Per treure al mercat aquests habitatges, Salom ha proposat facilitats als compradors, com la Hipoteca Jove i una assegurança hipotecària avalada per l'Administració, que els garanteixi un tipus d'interès màxim en el seu préstec, com també una sèrie de mesures fiscals per agilitar el mercat.

Entre aquestes, la candidata ha esmentat la baixada de l'IRPF en una mitjana del 16 per cent -que donaria més doblers disponibles als compradors-, la reducció de l'IVA a un 4% per a habitatges d'un preu inferior a 160.000 euros, la baixada de l'impost de societats i la supressió de l'impost del patrimoni.

La diputada autonòmica del PP Mabel Cabrer, destacà, de la seva banda, que a les Illes es podrien construir «ja» 12.000 habitatges si es desenvolupàs correctament la normativa estatal que reserva un 30% del territori per a nous desenvolupaments urbanístics a edificar pisos protegits

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.