algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 21°
25°

Voluntaris netegen l'antic camí de Can Patxeco que arriba a Bonany

Protecció Civil i l'Ibanat hi aportaren un centenar de membres

GUILLEM MAS. Vilafranca.

La coordinació és clau a l'hora d'actuar en qualsevol àmbit i, si ens referim a les tasques contraincendis, encara més.

Un centenar de membres de Protecció Civil arribats de 14 pobles de Mallorca, juntament amb efectius de l'Ibanat i la col·laboració dels Bombers de Mallorca, participaren en una diada organitzada per l'agrupació local de Vilafranca, que consistí en la neteja del segon tram del camí de Can Patxeco. Aquest camí és l'antic traçat que utilitzaren durant anys els vilafranquers per pujar al puig de Bonany, sobretot, el dia de la berena del dilluns de Pasqua.

Les ventades que assolaren Mallorca el 2001 arrabassaren una gran quantitat d'arbres que encara no han estat retirats de la falda del puig de Bonany. Hi ha un bon tram del camí de Can Patxeco que és intransitable a causa de la gran quantitat d'arbres i mates que n'impedeixen el pas. Aquesta situació provoca que aquesta zona sigui d'alt risc en cas d'incendi. La iniciativa d'ahir es dugué a terme en aquest sentit amb l'objectiu de, en cas d'incendi, facilitar l'arribada dels camions de Bombers a la falda del puig de Bonany un dia de gran foc.

El gran ambient de companyonia entre els membres de les diferents agrupacions de Protecció Civil i els efectius d'Ibanat fou la gran tònica de la jornada matinera, que acabà amb un dinar a Bonany.

A la jornada de neteja també hi foren presents el director general de l'Ibanat, Domingo Bonnín, dependent de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears; el conseller insular d'Interior, Joan Lladó; el batle de Vilafranca, Jaume Sansó; i el regidor de Medi Ambient, Pere Estrany. El cap de l'agrupació local de Protecció Civil de Vilafranca, Sebastià Mesquida, destacà que la jornada «servirà per netejar la zona i recuperar l'antic camí de Can Patxeco, que també ajudarà la lluita contraincendis».

El responsable de l'Ibanat, Domingo Bonnín, va ressaltar «la importància de la col·laboració i convivència entre tots els voluntaris i l'Ibanat i de crear complicitats que serveixen de molt en cas d'emergència».

El conseller insular Joan Lladó apuntà que «la coordinació entre els diferents cossos és vital davant un incendi o una emergència, per això aquesta experiència és molt positiva i tot ho devem a l'esforç dels voluntaris».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.