cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 22°
31°

Els veïns reclamen l'obertura del centre de dia i més dotació policíaca

Aquestes són algunes prioritats reflectides a l'Agenda Local 21

GUILLEM MAS. Vilafranca.

Les principals preocupacions dels vilafranquers es basen en temes socials, esportius i de seguretat. El diagnòstic de l'Agenda Local 21 ha revelat que la necessitat de posar en funcionament el centre de dia és la màxima prioritat actual del veïns.

S'ha de recordar que el centre de dia, inaugurat el març del 2007, encara no presta cap servei, ja que estan esperant que la Conselleria d'Afers Socials del Govern balear resolgui una sèrie de deficiències tècniques que retarden la seva obertura. En aquest sentit, els veïns s'han sumat a les demandes que es fan des de l'Ajuntament per exigir-ne una ràpida posada en funcionament.

Un altre tema és la demanda de dissenyar i aplicar una gestió de l'aparcament al carrer de Palma. Aquest és un debat constat, ja que a hora punta hi ha embussos considerables, que afecten la fluïdesa del trànsit. En aquest sentit, l'equip de govern ja fa feina per reestructurar l'aparcament a la zona i prendre'n mesures, segons el batle, Jaume Sansó.

Els vilafranquers també han fet esment a la necessitat d'incrementar la dotació policíaca a la Vila, un fet que començarà a ser possible ben aviat, perquè en el darrer ple de dimecres passat es posà en marxa la tramitació per a la creació d'un cos de Policia Local. Aquesta iniciativa suposarà la dotació de més competències als agents, que ara només són auxiliars de policia, i que donarà la possibilitat d'augmentar la seva plantilla.

Els problemes actuals dels joves i el seu futur també ha estat un tema prou important, que des del Departament de Joventut ja s'ha anunciat que s'hi farà feina. El darrer punt digne d'esmentar és la reclamació d'un pavelló poliesportiu, un projecte que es començarà a construir en unes setmanes i que ja disposa de finançament perquè pugui ser una realitat dins l'any que ve.

Cal destacar que al darrer ple, a l'apartat de precs i preguntes, el PP, a l'oposició, realitzà preguntes relacionades amb l'empresa municipal Fita 2020. Un informe jurídic de secretaria desestimà la proposta de noves taxes per a la utilització de la pista de pàdel feta per l'oposició basada en la competència deslleial. El tema es deixà sobre la taula per manca de consens.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.