nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els sindicats planegen un escenari «més radical» pel conflicte laboral amb Justícia

El Ministeri deixa plantats els sindicats i els convoca a una nova negociació dilluns

84504
Els sindicalistes i els treballadors que s' hi han sumat, han quedat cada matí a l'edifici judicial de la Gerreria per organitzar els piquets informatius.


Els sindicats de funcionaris de l'administració de Justícia, que segueixen en vaga, planegen ara crear «un escenari més radical» durant la setmana vinent, sense saber encara quin serà el resultat de la reunió que mantindran amb el Ministeri de Justícia la tarda de dilluns. Així ho assegurà ahir el sindicat CCOO, que forma part de la plataforma unitària juntament amb el CSI-CSIF, UGT i STAJ. El Ministeri espanyol, encapçalat per Mariano Fernández Bermejo, deixà plantats ahir els sindicats de l'administració judicial després d'haver-los promès una reunió de negociació durant el matí per intentar resoldre el conflicte obert a Balears i a altres comunitats autònomes des de fa més de deu dies.

La resposta de la plataforma sindical unitària fou molt ràpida i contundent: «si dilluns que ve seguim sense ser convocats a la Mesa Sectorial o el Ministeri de Justícia no realitza una proposta que inclogui les reivindicacions dels treballadors, iniciarem mesures més contundents», sentenciaren en un comunicat.Poca estona després que els sindicats de l'administració de Justícia advertissin del possible enduriment de les protestes, el Ministeri de Bermejo decidí convocar-los a una nova trobada de negociació per dilluns a Madrid, que serà la tercera des de l'inici de la vaga.

Tanmateix, asseguraren portaveus del sindicat CSI-CSIF, Justícia avançà durant la tarda que proposaria el mateix increment salarial per als funcionaris que el que els oferí en la segona reunió de negociació que tingué lloc a Madrid al llarg d'aquesta setmana. Una oferta que, al manco per la plataforma sindical de Balears, resulta «ridícula» i «insultant». Tot i així, segons representants de CCOO a Balears, la situació és encara més greu del que sembla. El sindicat assegura que el Ministeri s'ha fet enrere i que dilluns no anirà a la reunió amb les mateixes propostes que presentà fa uns dies, sinó que tornarà a les posicions que mantenia abans que començàs la vaga indefinida. Una postura que CCOO Balears qualifica com a «presa de pèl» als sindicats.

És per això que dilluns continuarà l'aturada i, a més, els sindicats de Mallorca han convocat manifestacions que recorreran els carrers de Ciutat cada matí de la setmana vinent des de la delegació del Govern espanyol a Balears. CCOO, que assegura tenir confirmada la postura del Ministeri de forma oficial, considera l'actitud de Bermejo «una declaració de guerra als treballadors».Per aquest motiu, animen els funcionaris a intensificar les mesures de pressió i a assistir dilluns a les assemblees de treballadors convocades per preparar un escenari «més radical».

El sindicat recorda que la vaga du més de deu dies en marxa amb una participació propera al 100% de funcionaris. A més, a Balears també s'ha insinuat la possibilitat de mantenir l'aturada fins que passin les eleccions generals espanyoles. Els sindicats de Justícia reclamen que els sous dels funcionaris que treballen en les comunitats amb les competències no transferides s'equiparin als de la resta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.