cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

Unitat crea un consell assessor per obrir la candidatura nacionalista a la societat

Format per activistes socials i culturals i professors universitaris, orientarà la coalició

Q.T. Palma.

La coalició nacionalista Unitat per les Illes, impulada pel PSM, UM, Esquerra i Entesa, presentà ahir el seu Consell Assessor, un òrgan format per destacats membres de la societat civil de les Illes Balears que té com a principal objectiu «obrir la candidatura a la societat».

El Consell Assessor està integrat inicialment per 10 persones, escriptors, hotelers, activistes socials i culturals, historiadors, experts en dret o geògrafs, i es reunirà periòdicament per orientar l'estratègia de l'acció política de la candidatura i dels seus representant si els obtenen. Vol ser «el nexe d'unió entre Unitat per les Illes i la societat civil del país», explicà el candidat al Congrés, Pere Sampol, qui també valorà que els «notables» haguessin accedit a donar suport públic a la candidatura nacionalista.

Els membres del Consell Assessor són: Joan Carretero, president de la Fundació s'Olivar; Tomeu Colom, professor de dret administratiu de la UIB i vocal de l'Obra Cultural; Miquel Duran, catedràtic d'Història Contemporània de la UIB; Josep Forteza-Rei, hoteler; Guillem Frontera, escriptor, articulista i crític d'art; Joan Perelló, escriptor; Climent Picornell, professor de geografia de la UIB, articulista i editor; i Bernat Vicens, empresari i president de l'Associació de Drets Humans de Mallorca.

També formen part d'aquest Consell Assessor, tot i que ahir no eren presents en la presentació pública, el músic Pep Àlvarez, cantant d'Anegats, i el periodista, escriptor i crític cultural, Miquel Cardell. «Els direm allò que pensam», afirmà el catedràtic d'Història, Miquel Duran. El president de la Fundació s'Olivar, Joan Carrero, afegí que l'objectiu és «fer el projecte més proper a la societat».En la presentació a Palma d'aquest consell assessor d'Unitat també hi participaren la 'número dos' al Congrés, Margalida Miquel, els candidats al Senat, Jaume Sansó i Helena Inglada, i el coordinador d'Unitat, Biel Huguet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.