nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

Reclamen a la Fundació Illes Balears el que cobrà pel castell de Sant Elm

El PP afirma que el Consistori «exagera» i acusa el batle d'Andratx de «cercar guerra»

92126
El nou equip de govern va suspendre els pagaments a la Fundació Illes Balears pel castell.

V.M. Palma.

L'Ajuntament d'Andratx reclama a la Fundació Illes Balears que torni tots els pagaments que el Consistori li ha realitzat en virtut del conveni sobre el castell de Sant Elm i que l'equip de govern municipal ha remès al fiscal Anticorrupció. El batle d'Andratx, Francesc Femenias, afirma que s'ha pres aquesta decisió ja que l'entitat no ha justificat quin ha estat el final d'aquestes subvencions. El primer edil afirma que l'equip de govern va prendre en conjunt la decisió d'acudir a la Fiscalia, davant d'una sèrie d'indicis que apunten a il·legalitats al conveni, com la subvenció concedida per la Conselleria de Turisme a l'Ajuntament per una quantia similar.

«Ens semblava excessiu pagar 7.500 euros al mes sense res a canvi ni justificació de les despeses. Llavors, iniciàrem la via administrativa per rescindir el contracte i així hem anat trobant documents que ens han fet acudir a Anticorrupció, davant de la sospita que l'Ajuntament només fos un mitjancer», assegura Femenias. En concret, al·ludeix a les converses que es van mantenir amb el president de la Fundació, Gabriel Cañellas, en les quals es va insinuar que el Consistori era un simple mitjancer entre el Govern i la Fundació.

El batle matisa que l'Ajuntament ha actuat davant d'aquestes sospites i confia que siguin les instàncies judicials els qui dictaminin si hi ha una cosa il·legal: «La Fiscalia pot desestimar la causa». Encara així, afirma que hi ha qüestions estranyes, com que fos la mateixa fundació la que redactà els termes del conveni. En qualsevol cas, recorda que el nou equip de govern va suspendre els pagaments a la Fundació Illes Balears a l'estiu i que la mateixa entitat que presideix Gabriel Cañellas exigeix a l'Ajuntament que li pagui aquestes quantitats fins a la data de venciment del conveni, és a dir, fins al passat mes de setembre.

Femenias afirma que no tanca la porta a col·laborar amb la Fundació Illes Balears i assegura que se celebrarà el pancaritat a Sant Elm enguany «si el PP no ens deixa el castell, reclamarem». Per la seva part, el portaveu del PP a Andratx, Jaume Porsell, que va proposar com a batle la firma del conveni, creu que l'equip de govern exagera i «vol anar a la guerra». «L'Ajuntament tenia plena disponibilitat del castell i nosaltres hem realitzat diversos actes allà, ells també l'han utilitzat», assegura. Així, enumera actes com les jornades d'estudis locals o altres sobre turisme i esports: «Hi ha infinitat d'actuacions». Porsell insisteix que el conveni és «molt beneficiós per a l'Ajuntament».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.