algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El PP acusa el batle de permetre abocar enderrocs a la Comuna

Arnau Mateu (UM) diu que un regidor ho autoritzà «temporalment»

MARTA MEDRANO. Inca.

El portaveu del PP al Consell, Jaume Font, i el portaveu del PP a Lloret, Joan Jaume, acusaren ahir al matí el batle de Lloret, Arnau Mateu (UM), de permetre la creació d'un abocador incontrolat a la Comuna de Lloret, amb enderrocs procedents de la construcció d'un bloc de pisos propietat del número dos d'UM, Joan Oliver, i de terra procedent d'una obra a una finca urbana en construcció, propietat del batle.

Ahir al matí, de fet, una furgoneta del mateix Ajuntament arribà a l'abocador disposada a llançar-hi plantes i deixà de fer-ho en comprovar la presència de periodistes a la zona. Font aprofità la denúncia per demanar al Consell «que actuï i obri un expedient». «Aquests fets demostren la poca credibilitat del pacte del Consell; no poden exigir a la gent que compleixi si no donen exemple allà on governen», exposà i recriminà així mateix l'elevat cost del reciclatge d'enderrocs a través de l'empresa concessionària Mac Insular. «Hi ha comunitats on la taxa per tona costa la meitat», digué.

El batle, Arnau Mateu (UM), no negà ahir els fets, però atribuí la responsabilitat al regidor de Medi Ambient, Felip Jaume (PSOE). «És casualitat que la terra sigui de la meva finca o de la del número dos d'UM. Jo ni tan sols sabia que s'havia fet. Fou idea del regidor de Medi Ambient, Felip Jaume, que ho autoritzà amb la millor intenció, perquè els enderrocs estaven al mig del carrer des de feia mesos, ja que la constructora dels pisos en qüestió havia fet fallida», exposà.

Mateu també culpà de l'existència de l'abocador el Partit Popular. «Tot això és conseqüència de l'obra del camp de gespa artificial, que es contractà el maig de 2007, que governava encara el PP, amb un pressupost al qual hem hagut d'afegir 70.000 euros i amb un projecte que preveia agafar terra de la Comuna per estalviar costos i anivellar el terreny», digué. El regidor de Medi Ambient, Felip Jaume (PSOE), per la seva banda, explicà ahir que avui mateix una empresa contractada per l'Ajuntament s'encarregarà de dur contenidors a la Comuna i recollir tots els enderrocs. L'equip de govern de Lloret (Lloritants Independents i PSOE) projecta ara anivellar amb terra l'abocador de la Comuna i plantar allà 100 alzines i 100 pins el proper 6 d'abril, amb motiu de la Diada de la natura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.