algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
17°

Els jutges de Palma aplicaran la llei del mínim esforç com a mesura de protesta

Insisteixen que no faran cap vaga sinó que treballaran el just per no ser expedientats

91592
El degà dels jutges de Palma, Francisco Martínez Espinosa.


La Junta de Jutges del partit judicial de Palma ha decidit per unanimitat que tots els magistrats de la ciutat treballin el mínim com per no ser expedientats ni sancionats, però no més, com a mesura de protesta a les condicions laborals que pateixen. El degà i representant dels jutges de Palma, Francisco Martínez Espinosa, justificà ahir aquesta decisió i exposà la situació econòmica i laboral dels magistrats. Segons explicà, més d'un 60% dels jutges fan en aquests moments molta més feina de la que els pertoca en una situació laboral i econòmica molt desfavorable.

«La congelació dels nostres sous ens està fent perdre cada any més poder adquisitiu per culpa de la inflació», recordà Espinosa per remarcar que el Ministeri de Justícia fa temps que promet que revertirà aquesta situació sense que es facin passes reals. A més, digué, «el Ministre ha d'especificar ja si els jutges tenim o no dret a fer vaga», sentencià. La decisió de la Junta de Jutges de Palma ratifica i incrementa les mesures de protesta que sorgiren fruit d'un acord pres per la plataforma unitària que aglutina les quatre associacions de jutges presents a l'Illa: Jutges per la Democràcia, Fòrum Judicial Independent, Associació Professional de la Magistratura i Associació Judicial Francisco de Vitoria.

El fet és que el Consell General del Poder Judicial té uns barems de la tasca fan els magistrats i situa el mínim necessari de feina entre els 80 i els 100 punts. A partir de 120 punts, els jutges tenen dret a un increment salarial que premia l'augment de productivitat, però que consideren «ridícul». Si un jutge descendeix dels 80 punts sense justificar-ho, se li pot obrir un expedient per no fer la feina que li pertoca, com qualsevol treballador al qual una empresa no considera prou productiu.

Doncs bé, com a mesura de protesta, el primer que proposaren les associacions de magistrats era no superar mai els 100 punts. Però la Junta de Jutges de Palma va encara més enllà i decideix que a Ciutat no se superaran els 81 punts, el mínim necessari per evitar que s'obrin expedients o que s'imposin sancions. Per això, insistí ahir el degà, no es tracta d'una vaga, «ja que estarem fent la feina que ens pertoca». Això, explicà, perjudicarà els ciutadans, que veuran com els casos i resolucions judicials es demoren encara més del que ja és habitual. Martínez Espinosa insistí que no es tracta d'una qüestió purament econòmica, i recordà que la sobrecàrrega de feina que pateixen els jutges és «molt fàcil» de solucionar: «només cal posar més jutges o jutjats a treballar», digué. Martínez Espinosa assegurà no saber si els jutges dels partits d'Inca i Manacor prendran les mateixes mesures de protesta que a Palma, però Sevilla, Madrid o Barcelona ja s'han sumat a la iniciativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.