cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

«Les ofertes que ens ha fet el Ministeri de Justícia són ridícules i insultants»

El portaveu dels funcionaris en vaga, Andrés Bou, diu que si no hi ha acord l'aturada continuarà

La caòtica situació que viuen els jutjats de Balears per la vaga dels funcionaris de l'Administració de Justícia podria allargar-se una setmana més si demà els sindicats i el Ministeri de Justícia no es posen d'acord en una mesa de negociació que ahir fou convocada a Madrid. «Fins ara, totes les ofertes que ens han arribat per part del ministre, Mariano Fernández Bermejo, són ridícules i insultants», assegura el portaveu de la plataforma sindical unitària, Andrés Bou.

De fet, explica el sindicalista en vaga, les ofertes ministerials són tan poc convincents que ni tan sols s'han sotmès a votació. «Esperem que avui se'ns faci una oferta amb cara i ulls, que almanco puguem presentar-la als treballadors», sentencia. Bou recorda, a més, que aquest està sent un dels conflictes més complicats que ha viscut mai l'Administració de Justícia, «malgrat que té una solució molt fàcil». «Amb tres milions d'euros es resol el problema», apunta el sindicalista de Mallorca, qui a més aclareix que aquesta és una quantitat molt minsa per un ministeri de l'Estat.

L'actitud mantinguda per Bermejo ha aconseguit que, gairebé per primer pic a la història, s'unissin tots els sindicats del sector. El CSI-CSIF, CCOO, UGT i STAJ han creat una plataforma a totes les comunitats on les competències no estan transferides, ja que és allà on els funcionaris demanen que els seus sous s'igualin amb els de la resta de comunitats autònomes que ja disposen de les competències.

A més, també per primer pic, s'organitza una aturada que durant 10 dies manté nivells de participació per sobre del 80% dels funcionaris de Justícia de Balears. A Eivissa, el 98% dels empleats estan en vaga i a la resta d'illes ja s'ha assolit un 90% de participació, segons els sindicats. La lluita que mantenen els funcionaris de Justícia reclama increments salarials d'un mínim de 200 euros al mes, ja que en territoris com Catalunya i el País Valencià, o el País Basc i Madrid, es cobren complements addicionals que poden arribar fins als 500 euros al mes. Això crea unes diferències salarials de fins a 6.000 euros a l'any més que els funcionaris de les comunitats que, com les Illes Balears, no tenen les competències transferides encara. Una situació que els sindicats no estan disposats a acceptar, ja que fan la mateixa feina que a les autonomies on les competències de Justícia són del Govern autonòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.