algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

L'Ajuntament denuncia al fiscal un conveni amb la Fundació Illes Balears

Pagava 93.000 euros per accedir uns dies al castell de Sant Elm, controlat per Cañellas

74446
El castell de Sant Elm, propietat de la Fundació Illes Balears, i «conveniat» amb l'Ajuntament.

L'Ajuntament d'Andratx ha denunciat al fiscal Anticorrupció, Juan Carrau, el conveni signat el 2005 per l'anterior batle, Eugenio Hidalgo, i el president de la Fundació Illes Balears, Gabriel Cañellas Fons, per pressumpta malversació de fons públics. Així mateix, ha iniciat els tràmits per procedir a la seva rescissió. El conveni denunciat especifica que l'Ajuntament pagarà 93.000 euros anuals a la Fundació Illes Balears (FIB) perquè uns dies a l'any (tres o quatre, segons fonts municipals) es pugui obrir al públic el castell de Sant Elm, propietat de la Fundació. Segons fonts municipals, «aquest conveni és il·legal perquè es va firmar sense informe jurídic ni informe d'intervenció». Les fonts també indicaren que «la Fundació Illes Balears no ha entregat a l'Ajuntament cap justificant ni factura del que ha fet amb els doblers».

Segons la versió recollida pe aquest diari, «el conveni és un abús i una pèrdua de recursos públics inadmisible», que ja va ser denunciat fa temps per l'oposició, que actualment conforma l'equip de govern. «L'accés que tenien els andritxols a la zona del castell era mínima. Només es feia el Pancaritat i poca cosa més», asseguraren. Tot i així, un cop empresonat Eugenio Hidalgo i forçat a presentar la dimissió, el conveni es va renovar el 2007 entre el nou batle del PP, Jaume Porsell, i el mateix Gabriel Cañellas, també sense informe jurídic ni d'intervenció. Quan el passat juny el centreesquerra assolí el poder, alguns dels seus responsables es posaren a cercar el conveni . No apareixia per enlloc. Un d'ells acudí a les dependències on treballa l'assessor jurídic Pau Vidal i li demanà que el cercàs. Vidal afirmà que es posaria el feina. Segons fonts municipals de tota solvència, dins aquella mateixa dependència hi havia el jurista Ignasi Mir, imputat en el cas Andratx, i home de confiança d'Hidalgo, que continua treballant allà dedins per imperatiu legal. Just després de la conversa, Pau Vidal sortí una estona de la dependència. Quan tornà, se li acostà Ignasi Mir amb el conveni a la mà. «Ooooh, se m'havia traspaperat damunt la taula», li digué, segons fonts muncipals. El contingut d'aquesta conversa ha estat posada en coneixement del fiscal Carrau.

El passat juliol, el nou equip de Govern s'entrevistà amb Gabriel Cañellas i li digué que procediria a la rescissió del conveni. Cañellas «es mostrà molt prepotent». Li comentaren que el poble d'Andratx no tenia perquè pagar aquella doblerada. Cañellas contestà: «No teniu perquè pagar vosaltres. Posau-vos en contacte amb Inestur (Institut depenent de la Conselleria de Turisme). Poden pagar ells perfectament». Aquella afirmació enigmàtica de Cañellas deixà els seus interlocutors bocabadats. Per això, acudiren al fiscal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.