algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Unitat per les Illes rep el suport d'un total de 14 candidatures independents

Fins a 19 batles de Mallorca defensaren el municipalisme en un acte a Vilafranca

60858
Els representants d'Unitat per les Illes, juntament amb els batles que donen suport a la candidatura.Fotos: PERE BOTA.

GUILLEM MAS. Vilafranca.

Unitat per les Illes disposa en el seu camí cap a Madrid de l'adhesió de 14 candidatures locals i del suport de 19 batles de Mallorca. Així va quedar palès a l'acte que va tenir lloc ahir vespre a Vilafranca, en un teatre Municipal que s'omplí de veus independents en una lluita per recuperar la dignitat d'un poble.El candidat al Congrés, Pere Sampol; el candidat per al Senat, Jaume Sansó; el coordinador de la candidatura, Biel Huguet, i Antoni Servera, regidor i portaveu dels Independents de Son Servera, conduïren l'acte en suport del municipalisme.

Les 14 agrupacions que s'han adherit a Unitat per les Illes són: Unió d'Independents d'Artà , Unió per Capdepera, Independents de Consell, Costitx pel canvi, Agrupació Deià, Independents de Puigpunyent i Galilea, Assemblea per Sant Joan, Gent per Santa Maria, Independents de Sencelles i Biniali, Sineuers Independents, Grup Independent de Port i Sóller, Independents de Son Servera, Cala Millor i Cala Bona; Independents per Can Picafort, Santa Margalida i Son Serra, i Més Vilafranca. L'acte va tenir la presència dels 19 batles mallorquins que donen suport a Unitat per les Illes: Miquel Ferrer (Alcúdia), Joan Ribot (Ariany), Rafel Gili (Artà), Mateu Ferrà (Banyalbufar), Pere Perelló (Búger), Francesc Morell (Campanet), Guillem Ginard (Campos), Antoni Salas (Costitx), Miquel Ensenyat (Esporles), Arnau Mateu (Lloret), Jaume Perelló (Muro), Joan Font (Petra), Joan Cerdà (Pollença), Bernat Bauçà (Porreres), Maria Teresa Munar (Sant Joan), Rosa Vich (Santa Maria), Joan Carles Verd (Sencelles), Guillem Bernat (Sóller) i Jaume Sansó (Vilafranca).

Amb un marcat accent municipalista, l'acte s'inicià amb entusiasme i seguretat que el diputat nacionalista a Madrid és factible si hi ha unitat. El coordinador de la campanya, Biel Huguet, defensà que aquest és un projecte de «tots i amb els ulls oberts al món. La nostra prioritat són Mallorca i les Illes Balears». «Per això tenim 19 batles, 14 partits independents i 4 partits de Mallorca que ens asseguren el diputat que hem de menester, units els fem por». Així, el candidat al Congrés, Pere Sampol, assenyalà com a primer compromís d'Unitat per les Illes «la millora del finançament dels ajuntaments i dels consells insulars perquè tenim vocació municipalista, de ser a peu de carrer, allà on hi ha els problemes de la gent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.