cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Antich acusa el PP de dur empreses de fora «que s'han menjat les d'aquí»

La precampanya marca el ple i els partits estatals traslladen les bregues al Parlament

58834
Al ple d'ahir es visqueren intensos i crispats debats. A la imatge, els populars Flaquer i Fiol protesten.
| Miquel À.Canyellas

La proximitat de les eleccions generals del 9 de març es va reflectir en el ple d'ahir en el Parlament amb una sessió plena de debats crispats amb els quals el PSOE i el PP traslladaren a la Cambra balear les mateixes bregues que mantenen a Madrid. Així, la situació econòmica i la immigració enfrontaren els dos partits estatals, que debateren més sobre l'acció del Govern central i les respectives propostes electorals, i tractaren només de rebot sobre la política a les Illes. Una mostra d'això es produí quan la presidenta del PP, Rosa Estaràs, acusà els actuals partits del Govern d'haver defensat el lema de 'papers per a tots' quant a la immigració i haver propiciat així que, amb la política de regularització impulsada per Rodríguez Zapatero, a les Illes resideixin ara «70.000 immigrants irregulars».

El president Antich, que respongué que «mai» no ha defensat el lema 'papers per a tothom', tot i que està d'acord amb la política d'immigració de Zapatero, contestà a Estaràs acusant el PP d'haver desenvolupat unes polítiques «desmesurades» i «especulatives» que provocaren un 'efecte crida' «per a empreses de fora, que s'han menjat les d'aquí», i també per als treballadors immigrants. Prosseguint amb aquesta tesi, Antich advertí que la immigració va «allà on hi ha feina», i criticà que els populars impulsassin l'obra pública «quan l'economia anava llançada», en contra del que hauria estat adient segons ell, «i a més d'això han deixat la Comunitat endeutada fins al 2036», acabà dient.

Recuperant la línia de parlar sobre les propostes de la precampanya electoral, després que Estaràs defensàs el 'contracte' per als immigrants proposat per Rajoy, el president del Govern assegurà està «preocupat» per la línia dels populars. «Després de voler rebaixar l'edat penal dels menors, només els queda declarar l'estat d'excepció», llançà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.