cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Els sindicats rebutgen l'oferta de Justícia i continuaran amb la vaga

El Ministeri tornarà a reunir-se aviat amb els funcionaris en lluita

Els sindicats de funcionaris de l'Administració de Justícia continuaran la vaga indefinida després de rebutjar ahir l'oferta d'increment salarial que el Govern espanyol posà sobre la taula amb l'objectiu de parar les aturades i les mobilitzacions sindicals a tots els territoris on les competències de Justícia no estan transferides. El Ministeri de Justícia oferí als sindicats un increment salarial escalonat que començaria amb un augment de 40 ? mensuals el 2008 i culminaria el 2010, amb 180 euros mensuals més per a cada treballador.

Però els sindicats de funcionaris consideren que la mesura és encara insuficient, ja que exigeixen un increment mínim de 200 ? sense cap mena de procés de tres anys, ja que ho veuen del tot innecessari. El representant del CSI-CSIF a Mallorca, Andrés Bou, explicà ahir que la vaga continuarà aquesta setmana i que, en principi, abans de divendres es mantindrà una nova reunió a Madrid amb representants del Ministeri de Justícia espanyol, per continuar negociant i per intentar fer efectives les seves reivindicacions.

«Tots els funcionaris estam convençuts que ara no podem afluixar, perquè ens estam fent més forts cada dia que passa», explicà Bou, després de recordar que avui i demà continuaran les concentracions diàries a l'edifici judicial de la Gerreria, des d'on parteixen els piquets informatius cap a les diferents instal·lacions de l'Administració de Justícia de Palma. Durant la darrera setmana, l'activitat a Justícia ha minvat progressivament a Palma i altres ciutats balears. Ahir, bona part de les converses entre els treballadors que continuen actius als jutjats de l'avinguda d'Alemanya se centraven en les primeres notícies de les negociacions i en el fet que els companys que s'han sumat a la protesta rebutjassin l'oferta del Ministeri.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.