nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

«Hem de fer feina amb els sindicats per canviar el sistema retributiu dels metges»

Josep Pomar, director general de l'Ib-Salut, admet la insatisfacció salarial dels facultatius illencs

MARIA QUES. Palma.

El doctor Josep Pomar, actual director general del Servei de Salut de les Illes, és un professional amb una llarga carrera dins i fora de la Comunitat, on entre altres càrrecs ha estat gerent d'Atenció Primària de l'Insalud, director general de Sanitat i gerent de l'hospital Son Llàtzer.

-En el poc temps que fa des que fan feina, ja han tingut dos avisos de vaga, un del 061, ja resolt i ara un altre que ha anunciat el Sindicat Mèdic pel tema dels sous dels facultatius.
-Efectivament, a l'Ib-Salut hi ha més de 14.000 treballadors i sempre hi ha situacions de conflicte. Però si parlam dels metges, és cert que hem detectat insatisfaccions salarials entre aquest col·lectiu. Per això, hem de fer feina plegats, tant administració com sindicats.

-De fet, denuncien que els metges estan mal pagats i suporten llargues jornades laborals i guàrdies que, segons ells, han provocat la fuita d'especialistes.
-El problema és el sistema retributiu que tenim. Ara un metge base cobra uns 45.000 euros a l'any, que està entre la mitjana d'àmbit estatal. Però sí que hi ha diferències en els complements, com per exemple en les guàrdies, que són els cinquens per la cua. Per aquest motiu, estudiam un canvi de règim retributiu que sigui més just, equànime amb les càrregues de feina, i per dur-ho endavant necessitem disposar de la col·laboració dels sindicats.

-Un altre tema que preocupa els ciutadans és la situació de l'Atenció Primària.
-Cert, però és que durant un temps ha estat molt deixada i la població en 10 anys ha augmentat un 36%, mentre que els metges de Primària tan sols ho han fet un 32%. Per això, contractarem més de 60 nous facultatius, posarem en marxa un pla de renovació i modernització dels centres que tenim i en farem de nous, amb l'objectiu d'augmentar l'eficàcia i efectivitat dels centres de salut.

-Son Espases centrarà bona part de la legislatura.
-Sí, ara esperam que els tècnics ens presentin el nou projecte que no augmentarà la capacitat d'edificabilitat del centre, però sí que inclourà canvis, com l'augment de quiròfans i l'adaptació al nou codi tècnic de construcció. Però tenim la confiança que estarà en funcionament el 2010.

-Centres de Salut, Son Espases, i pel que fa a Salut Mental?.
-Potenciarem el tractament de salut mental a Primària i millorarem l'hospitalització dels malalts, al mateix temps que potenciarem la reinserció social i laboral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.