algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Educació preveu invertir 120 milions d'euros per construir i reformar centres escolars

El Pla d'infraestructures 2008-2009 durà a terme intervencions en més de 60 escoles i instituts

M. QUES / EFE. Palma.

El Govern preveu invertir, entre 2008 i 2009, més de 120 milions d'euros en la construcció de 22 nous centres educatius i en obres d'ampliació i reforma de 38 centres ja existents de diferents municipis de la Comunitat. El president del Govern, Francesc Antich, i la consellera d'Educació, Bàrbara Galmés, presentaren ahir en una roda de premsa aquestes actuacions incloses en l'anomenat «Pla d'infraestructures educatives», un projecte que, segons el cap de l'Executiu, suposarà «duplicar la inversió públic en centres escolars» i un «important impuls del sector educatiu».

El president destacà que en la darrera dècada, Balears ha experimentat un creixement poblacional del 25%, amb el consegüent augment de serveis, per la qual cosa «reclamam una millora del finançament per invertir en temes bàsics com la sanitat i l'educació», afirmà. Antich ressaltà que l'Arxipèlag és la comunitat amb major percentatge d'alumnat estranger, procedent de 120 nacionalitats, «la qual cosa requereix més esforços en infraestructures i professorat», assenyalà.

Galmés explicà que enguany s'hi invertiran 48,3 milions i el 2009, 59,5 milions més. El pla destinarà 12 milions més a manteniment i per eliminar barreres arquitectòniques. Per illes, Mallorca rebrà el 63% de la inversió; Menorca, el 15%; i Eivissa, el 22%. A més, la consellera remarcà que a aquestes xifres s'hi han de sumar 27 milions més per a projectes que ja estan en execució, i 22 més per a obres aprovades i que ja haurien d'haver començat.

El pla s'ha dissenyat d'acord amb el mapa escolar que elabora la Direcció General de Planificació de Centres amb la UIB, i en el qual, segons Galmés, «s'analitza la situació real del sistema educatiu de les Illes». La consellera justificà un pla a executar en dos anys perquè «passat aquest temps, la situació pot ser una altra». D'altra banda, afirmà que s'impulsarà un nou model arquitectònic, que s'adaptarà a cada centre que es construeixi o es reformi».

Els centres que es remodelaran o ampliaran enguany seran: CP Poeta Villangómez, CP Vara de Rey, CP L'Urgell i Es Vedrà d'Eivissa; a Mallorca, els col·legis públics d'Artà, Calvià, Campanet, Consell, Lloseta, Sant Llorenç des Cardassar, Son Carrió, Selva, la Colònia de Sant Jordi, Son Servera, Vilafranca de Bonany i Inca, més dos de Palma. A Menorca, els centres que entraran en aquest pla seran l'institut d'ensenyament secundari Josep Maria Quadrado, de Ciutadella, i el CP Mateu Fontirroig de Maó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.