algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

L'hotel del palau de congressos tindrà 9 plantes i no supera l'edifici de Gesa

Les obres s'inicien en 3 setmanes. Construir un sol edifici estalviarà uns 6 milions

E.DOMÈNECH. Palma.

L'hotel del palau de congressos de Palma tindrà finalment nou plantes, una més que el projecte inicial, però tot i aquest increment en la seva alçada no superarà l'edifici de Gesa. L'arquitecte navarrès Patxi Mangado ha trobat la solució tècnica que permet unir els dos edificis de l'hotel prevists en el projecte d'execució en un: aprofitar millor la percel·la i perdre només 3 habitacions. «Estic convençut que fer només un hotel és una millora des del punt de vista arquitectònic», assegurà Mangado en diverses ocasions durant la presentació ahir de la maqueta definitiva. Tanmateix, no va voler entrar a valorar perquè l'anterior equip de l'Ajuntament de Palma considerava que era millor dividir l'hotel en dos quan «jo sempre havia estat partidari, i així ho vaig manifestar, de fer-ne just un».

Mangado només trobà avantages a la modificació de l'hotel. Entre aquests destacà la reducció de l'edificabilitat en més de 5.000 metres quadrats, fet que estimà que pot arribar a estalviar uns sis milions d'euros (el projecte en costarà devers 110). Ara bé, el que considerà «important» va ser poder informar que les obres començarien d'aquí a dues o tres setmanes i que està previst que es perllonguin durant 30 mesos. «La primera setmana de març s'iniciaran les excavacions. És una realitat. Jo ja estic tancant el lloguer del meu pis a Palma», explicà.

El canvi en l'alçada obligarà Cort a fer un pla especial o una «petita modificació» al Pla General, informà la gerent d'Urbanisme, Yolanda Garví. No obstant això, afirmà que els tràmits estiran enllestits abans que acabin les obres.

La batlessa de Palma, Aina Calvo, reiterà que la compra del segon solar que el consistori popular no deixà tancada suposava fer concessions fora de l'interès general del projecte. Per altra banda, coincidí amb el conseller de Turisme, Francesc Buils, a ressaltar la coordinació i la feina conjunta entre ambdues administracions. Sobre això, Buils afegí que «tant de bo» els anteriors responsables s'haguessin entès així.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.