algo de nubes
  • Màx: 18.01°
  • Mín: 13.93°
17°

Els «errors» del mapa de renous faran inviables els pisos socials a Palma

Experts avisen que els costos relatius a l'aïllament sonor es triplicaran

L'Ajuntament de Palma necessàriament ha de revisar el mapa de renous, que sobrepassa més de 15 decibels la veritable realitat sonora que hi ha a Ciutat. Si no és així, la construcció d'habitatges de protecció oficial serà «inviable» a Palma, segons l'exposició i l'estudi que presentà ahir l'enginyer especialista en acústica aplicada i auditor acreditat per l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC) Bartomeu Rosselló, davant representants de les administracions implicades i empresaris experts en l'àmbit acústic.

Segons Rosselló, si partim de la hipòtesi de la «veritable» realitat sonora de Palma, els costos per adaptar les construccions al Codi Tècnic de l'Edificabilitat són «perfectament assumibles» amb una despesa afegida del 4'5%.

El problema, per Rosselló, és que a Palma, amb l'actual mapa de renous "que ja s'ha tret d'exposició pública", succeirà tot al contrari amb els nivells de 75 decibels que s'han radiografat de manera global a tot el municipi. Aquest sobredimensionament suposarà una despesa associada a la construcció que es triplicarà fins a assolir un 12% de sobrecost. «Aquest fet pot posar en perill la viabilitat de la política engegada pel Govern en el foment dels habitatges de protecció oficial», alertà.

Per això, la unió de forces empresarials integrada per Protasa (fabricant líder de materials aïllants), Acústica Industrial (enginyeria especialitzada en acústica) i Avalua (entitat d'inspecció) féu una anàlisi de la situació a través de les eines legislatives de la llei del renou amb l'acabat d'aprovar codi tècnic de l'edificació. «Ens veiem obligats a prevenir els efectes d'un mapa de renous gens afinat, hem de donar les eines necessàries per prendre les decisions polítiques adequades i abordar el problema. El regidors d'Habitatge i Medi Ambient de Cort, José Manuel Gómez i Cristina Cerdó, es comprometeren a abordar el tema per les repercussions que implica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.