algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

Tretze constructores balears presentaren suspensió de pagaments durant el 2007

El sector manté les xifres de l'any anterior i continua sent el que té més empreses en fallida

58114
La construcció representa prop del 10 per cent del PIB de les Illes.

Tretze constructores de les Illes presentaren concurs de creditors -el que abans era suspensió de pagaments o fallida- durant el 2007, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicades ahir. Aquests procediments es realitzen en les empreses que tenen una situació d'insolvència o que no poden fer front a les seves obligacions a través del seu patrimoni. La xifra registrada l'any passat es manté com la del 2006. La tretzena de constructores, amb les quatre companyies concursades dins el sector immobiliari i les cinc corresponents al comerç, representen prop de la meitat de les 39 empreses amb procediment concursal del 2007. L'altre sector que acull més insolvències és el de la indústria i l'energia, amb 7.

Per altra banda, foren sis les persones sense activitat empresarial que també es declararen insolvents l'any passat. La diferència més important entre les empreses amb concurs de creditors en el 2007 i les del 2006 fa referència al nombre de treballadors. Durant l'any passat, dues companyies amb més de 100 empleats es declararen insolvents, mentre que l'exercici anterior no ho va fer cap que tingués aquestes dimensions.

La resta tenen les característiques d'altres exercisis. Gairebé la meitat tenien entre cap empleat i nou. I les quinze companyies restants estaven en la franja d'entre 10 i 49 treballadors, segons les dades de l'INE. Cal afegir que dels 45 deutors concursals del 2007, 35 presentaren la sol·licitud de procediment de manera voluntària i 10, a través del procediment necessari, és a dir, aquell mitjançant el qual la demanda ve per part dels creditors. Així mateix, dins de les empreses concursades la majoria, 32 de 39, corresponien a societats de responsabilitat limitada, mentre que just foren tres les societats anònimes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.